MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Περί “Κλιματικής Αλλαγής”: Το 0,003% να γίνει 0,002% ξοδεύοντας 4 τρισ. δολ. x 50 χρόνια;

Ηλίας Σταμπολιάδης
Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός
Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης 

Με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος της κλιματικής αλλαγής στον ΟΗΕ όλα τα κανάλια, ΕΡΤ και ιδιωτικά κινούμενα εκ του πονηρού, μας βομβάρδισαν με την εκδήλωση απελπισίας και φόβου που οδηγούν σε αγανάκτηση ένα ανήλικο παιδάκι που αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα, την Γκρέτα Τούνμπεργκ από την Σουηδία. 
Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς ψυχολόγος για να καταλάβει ότι αυτή η συμπεριφορά και το μένος ενός παιδιού 16 ετών, δείχνει ότι το παιδί αυτό είναι στερημένο από αγάπη και τρυφερότητα και αναζητά να εκφράσει την αδικία και να βρει τη λύτρωσή του, αποδίδοντας ευθύνες για την ζωή που δεν την χαίρεται και μάλλον πιστεύει ότι θα χειροτερέψει στο μέλλον. 

Το σκάνδαλο της ΕΛΒΟ

Έχει αναφερθεί ότι, για να μπορέσει να λειτουργήσει η ΕΛΒΟ, απαιτείται ένα μείγμα έργων από ανακατασκευές και από παραγωγή νέων οχημάτων με ετήσιες εισροές ύψους 50 εκ. €. Σύμφωνα δε με τους εργαζόμενους το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας φτάνει τα 300 εκ. €. Επίσης δυνατότητες υπάρχουν και σε πολιτικές χρήσεις. Σημειώνουμε ότι, η απασχόληση στην αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά, με βάση την ανάλυση στην αγορά των ΗΠΑ, άλλες 10 περίπου θέσεις σε προμηθευτές και 4 θέσεις στην κατανάλωση. Δηλαδή, αν η ΕΛΒΟ επανερχόταν στην κατάσταση λειτουργίας του 2000 με 1.000 εργαζόμενους, θα μπορούσε να υποστηρίξει έως και 15.000 θέσεις εργασίας συνολικά. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 1/5 των θέσεων που διαφημίζονται για το έργο του Ελληνικού (70.000 και αυτές υπολογιζόμενες με πολλαπλασιαστές) – ενώ οι θέσεις στην βιομηχανία είναι καλύτερα αμειβόμενες και πλήρους απασχόλησης, σε σχέση με τις τουριστικές υπηρεσίες. Τέλος η ΕΛΒΟ ήδη υπάρχει, και δεν χρειάζεται μεγάλες επενδύσεις ή μία μακρά περίοδο κατασκευών για να αποδώσει – ενώ το αντικείμενο της είναι ασφαλώς στρατηγικό για την Ελλάδα.

Κανένα εμπάργκο δεν έδιωξε τα τουρκικά γεωτρύπανα: Η ισχύς των ενταλμάτων σύλληψης

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Έφυγαν τα τουρκικά γεωτρύπανα από την κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ, τα δημοσιεύματα των οποίων αναπαράγονται από τα ελλαδικά και κυπριακά ΜΜΕ. Χθες η «Τζουμχουριέτ», σε… αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της αναφέρεται σε αποχώρηση των γεωτρύπανων «Πορθητή» και «Γιαβούζ» από την κυπριακή ΑΟΖ. 

Το Τελ Αβίβ έπληξε την τουρκική οικονομία με ταξιδιωτική οδηγία

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Το Ισραήλ πριν λίγες ώρες έβγαλε ταξιδιωτική οδηγία, που απαγορεύει στους πολίτες του να ταξιδεύουν σε συγκεκριμένες 6 χώρες, με την Τουρκία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Η διεύθυνση αντιτρομοκρατίας στο γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με ειδική αναφορά για την Τουρκία, καθώς υπάρχει φόβος επιθέσεων κατά Ισραηλινών πολιτών.