MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

του system failure 

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος ‘γκουρού’ της Γουόλ Στριτ, Γουόρεν Μπάφετ και τα τσιράκια του, πήραν πρόσφατα τη σκυτάλη προκειμένου να επιτεθούν εναντίον, όχι μόνο του Bitcoin αυτή τη φορά, αλλά και των άλλων κρυπτονομισμάτων. 

Ο Μπάφετ δήλωσε την Τετάρτη στο Αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι δεν κατέχει ούτε ένα Bitcoin και ότι δεν σκοπεύει να επενδύσει σε αυτό. Όμως δεν έμεινε εκεί. Το γεράκι της Γουόλ Στριτ δήλωσε επίσης ότι τα κρυπτονομίσματα θα έχουν «κακό τέλος». Τις δηλώσεις του έσπευσε να στηρίξει ο δισεκατομμυριούχος και δεξί του χέρι Charlie Munger, χαρακτηρίζοντας τα κρυπτονομίσματα ως «φούσκες». 

Βαρουφάκης για Dijsselbloem: Τι να μας πει ο ανθυποϋπάλληλος του Schaeuble...

Οι Ολλανδοί ψηφοφόροι τον απέλυσαν, το κόμμα του πάτωσε κυριολεκτικά», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης 

Στις αιχμές του τέως προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μέσω του Real FM.

«Το τι λέει ένας ανθυποϋπάλληλος του Schaeuble, ο οποίος ουσιαστικά δεν έπαιξε ποτέ κανένα ρόλο, σε καμία ουσιαστική καμπή, είτε προ της δικής μου υπουργίας, είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά, δεν έχει καμία απολύτως σημασία», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης.

Προχωρά το σχέδιο «ΕΝΤΟΝΑ ΜΑΤΙΑ» – Η αλήθεια που πρέπει να διαδοθεί!

Η αναγνώριση προσώπου είναι βασικό μέλημα της Νέας Τάξης! 

Τράπεζες, αεροδρόμια ακόμα και δημόσιες τουαλέτες προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα των πολιτών αναλύοντας τα πρόσωπά τους.

Έτσι δεν θα ξεφεύγει κανένας.

Τι είναι όμως το σχέδιο «έντονα μάτια»;

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία επικαλείται διεθνή μέσα ενημέρωσης, το πιλοτικό πρόγραμμα στο Τσονγκίνγκ αποτελεί μόνον ένα μέρος του φιλόδοξου προγράμματος που ονομάζεται «Σουέ Λιανγκ», δηλαδή «έντονα μάτια».

Αντίθετη στο πολυνομοσχέδιο η Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Την αντίθεσή της στο πολυνομοσχέδιο και ειδικότερα στη ρύθμιση που «υπονομεύει το δικαίωμα κήρυξης απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία», αλλά και στην εισαγωγή του «θεσμού της κατά κανόνα υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης, ο οποίος πλήττει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα πρόσβασης στο δικαστήριο», εκφράζει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. 

Για την Ένωση Διοικητικών Δικαστών «το ποσοστό απαρτίας (1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών) που θα απαιτείται πλέον για την κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία είναι απαγορευτικό».