Την αντίθεσή της στο πολυνομοσχέδιο και ειδικότερα στη ρύθμιση που «υπονομεύει το δικαίωμα κήρυξης απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία», αλλά και στην εισαγωγή του «θεσμού της κατά κανόνα υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης, ο οποίος πλήττει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα πρόσβασης στο δικαστήριο», εκφράζει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.
Για την Ένωση Διοικητικών Δικαστών «το ποσοστό απαρτίας (1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών) που θα απαιτείται πλέον για την κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία είναι απαγορευτικό».
Όπως επισημαίνει η Ένωση σε σχετική ανακοίνωσή της «στην πράξη επιχειρείται η αναίρεση του σημαντικότερου εργατικού δικαιώματος, ενός δικαιώματος που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες δεκαετιών. Θεωρούμε ότι η υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας θα λειτουργήσει τροχιοδεικτικά και για την καταστρατήγηση πολλών άλλων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και γενικά της συλλογικής δράσης των σωματείων των εργαζομένων.
Παράλληλα, όπως σημειώνει, ο θεσμός της διαμεσολάβησης, όπως εισάγεται, συνιστά κυριολεκτικά «ιδιωτικοποίηση» της Δικαιοσύνης. «Ο θεσμός της κατά κανόνα υποχρεωτικής διαμεσολάβησης σε διαφορές ιδιωτικού δικαίου θα λειτουργήσει στην πράξη ως πρόσκομμα άσκησης εκ μέρους του πολίτη των ενδίκων βοηθημάτων που του παρέχονται από το νόμο και συνδυαστικά με το υψηλό κόστος που θα έχει, θα καταστήσει απαγορευτική την πρόσβαση στα δικαστήρια για τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες» υποστηρίζει.
Πηγή : http://directnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου