MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Bloomberg: Έρχεται πείνα παγκοσμίως…

Η Ελλάδα οφείλει άμεσα να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή με κάθε κόστος


Την ώρα που όλοι οι αξιωματούχοι ασχολούνται με ήσσονος σημασίας θέματα, η επισιτιστική κρίση αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα.

Ειδικά όμως για την Ελλάδα, που λόγω των απεριόριστων δυνατοτήτων παραγωγής τροφίμων, θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί την παρούσα συγκυρία για να αναπτύξει τον πρωτογενή τομέα, να εξασφαλίσει την αυτάρκεια της και να ανατρέψει το εμπορικό ισοζύγιο μέσω των εξαγωγών τροφίμων, η κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Φυτεύει σε έφοροι γη φωτοβολταϊκά, εξανεμίζει πολύτιμους πόρους σε επιδότηση ανεμογεννητριών και αδιαφορεί πλήρως για το παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας για το οποίο ήδη άλλες κυβερνήσεις παίρνουν σκληρά μέτρα. Δεν μιλάμε μάλιστα για μία μελλοντική κατάσταση η οποία θα μας δώσει χρόνο να αντιδράσουμε. Η κόλαση ήδη έχει ξεκινήσει.

Ξεσηκώθηκαν οι Αυστραλοί κατά των απαγορεύσεων για τον κορωνοϊό: Πρωτοφανή επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις

Εκατοντάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν και αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη Μελβούρνη, στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων με διαδηλωτές που αντιτίθενται στα περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊού.


Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και προχώρησαν σε περισσότερες από 200 συλλήψεις, στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας, όπου εκατοντάδες άνθρωποι παραβίασαν την υποχρέωση να παραμείνουν στα σπίτια τους, προκειμένου να διαδηλώσουν.
Scenes from Melbourne. Pepper spray used by police to control crowd pic.twitter.com/DUNU84fSoS
 — Awakened World (@AwakenedLegal) September 18, 2021
Η Μελβούρνη έχει επιβάλει την έκτη κατά σειρά καραντίνα από την έναρξη της πανδημίας και η πολιτεία της Βικτόριας, όπου βρίσκεται, κατέγραψε σήμερα 500 κρούσματα Covid-19

Γιώργος Ρωμανός: Ψεύδη στα σχολικά βιβλία Σκοπίων. Αφορμή να καταγγελθεί η Συμφωνία Πρεσπών στο ΣτΕ

Γιώργος Ρωμανός: Ψεύδη στα σχολικά βιβλία Σκοπίων. Αφορμή να καταγγελθεί η Συμφωνία Πρεσπών στο ΣτΕ. 
 
Πάνω από 130 παραβιάσεις τα Σκόπια. 
 
Από την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα», με την Δέσποινα Μποτίτση, στον ραδιοσταθμό Focus FM 103,6 της Θεσσαλονίκης της 15-9-2021. 
 
Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή 12.00-13.00.