MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο – Πουλάνε όλοι – Κακό κλίμα στην κοινωνία – Εμπεδώνεται η αίσθηση ότι «Δεν υπάρχει σωτηρία»

Η καταστροφή της Θεσσαλίας αποδεικνύεται καθοριστική για την οικονομία
 
Το Χρηματιστήριο Αθηνών φαίνεται πως βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση καθώς σήμερα (6/10) κατρακύλησε κάτω των κρίσιμων στηρίξεων των 1.150 μονάδων, οι οποίες συμπίπτουν με τον απλό κινητό μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών, με τους πωλητές -εξαιρώντας το πρώτο 60λέπτο- να κυριαρχούν απολύτως και να επιβεβαιώνουν την αλλαγή της μακροπρόθεσμης τάσης. 
 

Η «βόμβα» που εξαφανίζει μία πόλη κάθε χρόνο! Ο Α.Λαυρέντζος μιλά για το δημογραφικό

Κάθε χρόνο μία «βόμβα» εξαφανίζει μια ελληνική πόλη! Δεν είναι σχήμα λόγου. Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το επιβεβαίωσαν και φέτος. Η «βόμβα» έχει ενεργοποιηθεί και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα ,απλά αναμένει την έκρηξη που θα μας σβήσει από τον χάρτη.
 
Ο λόγος σε έναν άνθρωπο που έχει μελετήσει το θέμα σε βάθος.
 
Ο κ.Αναστάσιος Λαυρέντζος εκτός από  άριστος γνώστης της οικονομίας και της γεωπολιτικής, έχει ασχοληθεί συστηματικά με το δημογραφικό πρόβλημα. Τα όσα λέει στο militaire channel για το δημογραφικό είναι συγκλονιστικά, αλλά κάπου εδώ θα πρέπει να σταματήσουμε απλά να συγκλονιζόμαστε και να δράσουμε.
 

Ο εφιάλτης του χρέους προκαλεί πολιτική κρίση στις ΗΠΑ

Πολιτική κρίση μαίνεται στις ΗΠΑ με το εν εξελίξει θρίλερ στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά την ιστορική αποπομπή του μέχρι πρότινος προέδρου του Σώματος, του Ρεπουμπλικάνου Κέβιν Μακάρθι, έπειτα από πρόταση μομφής ενός μπλοκ βουλευτών του ίδιου του κόμματος, με προεξάρχοντα τον τραμπικό βουλευτή Matt Gaetz. Ο Gaetz αντιτάσσεται στους συμβιβασμούς του Μακάρθι για την δημοσιονομική διάσωση του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, ενώ μαίνεται ο εφιάλτης του χρέους.
 
Μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Βουλής θεωρείται δύσκολο έως απίθανο να προχωρήσει η ψήφιση νομοσχεδίων για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, την ώρα που υπάρχει διορία ως τις 17 Νοεμβρίου, προκειμένου να υιοθετηθεί νέος προσωρινός προϋπολογισμός και να αποφευχθεί εκ νέου μια παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, το λεγόμενο shutdown. Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό δημόσιο χρέος εξελίσσεται σε εφιάλτη.
 

Το «πάμε κι όπου βγει» στο Στεφανοβίκειο κοστίζει πολύ ακριβά στη χώρα-Γ.Αυφαντής

Την ματαιότητα της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ για να κρατήσει «κρυφά» όσα έχουν συμβεί στο Στεφανοβίκειο, περιγράφει με όσα λέει στο militaire channel ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Αυφαντής. Εξηγεί πως και γιατί η κατάσταση είναι γνωστή σε πρεσβείες ξένων χωρών και τοποθετείται στο θέμα της επίκλησης του απορρήτου. Ο κ.Αυφαντής λέει μεγάλες αλήθειες για την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μιλά για παθογένειες που δεν έχουν να κάνουν με το προσωπικό τους, αλλά με την ηγεσία τους.
 

Αρχηγός της μαφίας ο Ερντογάν: Παγκόσμια έρευνα τεκμηριώνει τις σχέσεις κυβέρνησης – οργανωμένου εγκλήματος!

Ευρήματα - σοκ από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά του Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος για την κυβέρνηση Ερντογάν!
 
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Οργανωμένου Εγκλήματος 2023, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τηνΠαγκόσμια Πρωτοβουλία κατά του Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος (GI-TOC), έριξε άπλετο φως στις μακροχρόνιες και περίπλοκες διασυνδέσεις μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και της κυβέρνησης Ερντογάν. Τα ευρήματα στην έκθεση, η οποία μάλιστα ερεύνησε τουλάχιστον δύο δεκαετίες πίσω, αποδεικνύουν ότι η τουρκική κυβέρνηση εξέθρεψε διάφορες εγκληματικές οργανώσεις για δικό της όφελος και πολιτικούς στόχους.