MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Το «πάμε κι όπου βγει» στο Στεφανοβίκειο κοστίζει πολύ ακριβά στη χώρα-Γ.Αυφαντής

Την ματαιότητα της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ για να κρατήσει «κρυφά» όσα έχουν συμβεί στο Στεφανοβίκειο, περιγράφει με όσα λέει στο militaire channel ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Αυφαντής. Εξηγεί πως και γιατί η κατάσταση είναι γνωστή σε πρεσβείες ξένων χωρών και τοποθετείται στο θέμα της επίκλησης του απορρήτου. Ο κ.Αυφαντής λέει μεγάλες αλήθειες για την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μιλά για παθογένειες που δεν έχουν να κάνουν με το προσωπικό τους, αλλά με την ηγεσία τους.
 

 
Ο κ.Αυφαντής περιγράφει το πραγματικό και συνάμα άκρως ανησυχητικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τον ερασιτεχνισμό όσων είχαν την ευθύνη να προστατεύσουν το Στεφανοβίκειο από την ισχυρή αλλά επαρκώς προβλέψιμη κακοκαιρία. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απώλεια ελικοπτέρων…
 
Διερωτάται πως είναι δυνατόν να μην έχει υπάρξει έστω μία παραίτηση με όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά στο Στεφανοβίκειο αλλά κυρίως στην επιχείρηση-φιάσκο στο Στεφανοβίκειο. Όπως πάντα ο κ.Αυφαντής δεν μασά τα λόγια του και αναφέρεται σε πρόσωπα και πράγματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου