MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης : Τι είδε ένας Έλληνας στην Γερμανία; Τα αποτυπώματα που αφήνει η παγκόσμια δικτατορία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης
 
Με αφορμή πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησα στην Γερμανία, διαμένοντας εκεί επί δύο εβδομάδες, εντόπισα τα αποτυπώματα της παγκόσμιας δικτατορίας την οποία η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιχειρεί να επιβάλει στους λαούς όλων των κρατών, πρωτίστως με τις μεθόδους της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου. Σταχυολογώ τις ακόλουθες ομοιότητες, οι οποίες συναπαρτίζουν τον «δεκάλογο της παγκόσμιας ομοιομορφίας»:
 
1. Προπαγάνδα υπέρ ΛΟΑΤΚΙ
 
Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Γερμανία πραγματοποιούνται παρελάσεις ΛΟΑΤΚΙ σε κεντρικούς δρόμους. Δημόσια κτήρια φωταγωγούνται στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ σε διάφορα καταστήματα πωλούνται σημαίες, ομπρέλες και λοιπά αντικείμενα των ΛΟΑΤΚΙ.
 

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Το δολάριο πλησιάζει στο τέλος της ζωής του – Οι BRICS θα ανακοινώσουν το νέο τους νόμισμα»

Το δολάριο θα χάσει το status του αποθεματικού νομίσματος
 
Το δολάριο των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος ζωής του, καθώς ένας συνασπισμός κρατών ετοιμάζεται να υιοθετήσει ένα νέο νόμισμα που υποστηρίζεται από χρυσό αναφερόμενος στα BRICS επισημαίνει ο γνωστός οικονομολόγος, γκουρού του personal finance, Ρόμπερτ Κιγιοσάκι.

Σε δημόσια τοποθέτησή του επισήμανε ότι το δολάριο ΗΠΑ θα παρακμάσει αφού τα κράτη της ομάδας τωn BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) ξεκινήσουν συνομιλίες για την κυκλοφορία του νέου τους νομίσματος σε μια διάσκεψη στο Γιοχάνεσμπουργκ τον τρέχοντα μήνα.
 

Γιώργος Φίλης, Η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης που θέλει η Τουρκία, είναι αλλαγή συνόρων

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την συνθήκη της Λωζάνης και τις κατά καιρούς τοποθετήσεις από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου για αλλαγή, αναθεώρηση της συμφωνίας, ο Καθηγητής Γεωπολιτικής, Κύριος Γιώργος Φίλης μιλάει για την πραγματικότητα που λίγο πολλοί όλοι αντιλαμβανόμαστε. Οι τοποθετήσεις αυτές έχουν ως μοναδικό στόχο την προσθήκη μίας νομικής επίφασης στην προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει τα σύνορα της χώρας μας.