MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Τρίγωνο διαφθοράς σκοτώνει τη χώρα! Παναγιώτης Γερογλής

Ένα τρίγωνο διαφθοράς «σκοτώνει» τη χώρα. Ο Ταξίαρχος ε.α Παναγιώτης Γερογλής, έμπειρος Αξιωματικός με πολλές γνώσεις και μεγάλες εμπειρίες, εξηγεί ποιο είναι αυτό το τρίγωνο, τι εκπροσωπεί η κάθε του πλευρά και γιατί μας καταστρέφει.
 
Ο κ.Γερογλής αναφέρεται στη γάγγραινα της διαφθοράς προσπαθώντας να εξηγήσει τις παράδοξες ελληνικές κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής μας. Όπως θα διαπιστώσετε υπάρχει σχέση.
 

Θα γίνει τέξας στο Τέξας; – Οργή στον Νότο από το τελεσίγραφο Μπάιντεν

Την στιγμή που οι επερχόμενες εκλογές θεωρούνται οι κρισιμότερες στην σύγχρονη αμερικανική ιστορία, που σύσσωμα τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται στο ενδεχόμενο εμφυλίου(!), οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ενώπιον μιας πρωτοφανούς αντιπαράθεσης, μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της Πολιτείας του Τέξας.
 
Όλα ξεκίνησαν με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που επιτρέπει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απομακρύνει τα φράγματα και τα συρματοπλέγματα που έχει τοποθετήσει η Πολιτεία του Τέξας στα σύνορα με το Μεξικό, για την ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης. Ο κυβερνήτης του Τέξας δήλωσε πως θα αγνοήσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και πως θα τοποθετήσει μάλιστα περισσότερα σύρματα! Την αφαίρεση τους ζήτησε επιτακτικά ο πρόεδρος Μπάιντεν, που επέλεξε κατά μέτωπο σύγκρουση με τον Κυβερνήτη, επιδίδοντας μήνυμα-τελεσίγραφο (λήγει σήμερα) με τους Τεξανούς να μην έχουν διάθεση υποχώρησης.