MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Η Μέρκελ επιμένει να προστατεύει την Άγκυρα ενώ η Ε.Ε. μπορεί να βγάλει την τουρκική οικονομία από την πρίζα

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί, εάν θέλει, να βγάλει από την πρίζα την τουρκική οικονομία.

Μπορεί να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Ερντογάν, ώστε να τον αναγκάσει να τερματίσει την επιθετική και επεκτατική του πολιτική.

Δεν το πράττει καθώς αυτό μπλοκάρεται, κυρίως, από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καγκελάριος Μέρκελ, η χώρα της οποίας προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρεί να εξαντλήσει τον χρόνο μέχρι την 24η Σεπτεμβρίου, που θα συνέλθει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για να συζητήσει τα ευρωτουρκικά, με ανοικτό πλέον το θέμα της επιβολής κυρώσεων, εάν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

11 Σεπτεμβρίου 2020

Με θέμα :  Εξελίξεις, Τουρκία,  Γαλλία, ΑΟΖ, Κύπρος

Η επάνοδος του εθνικοσοσιαλισμού

Μέσα σε λίγα χρόνια ο βιομηχανικός γίγαντας που παρήγαγε δολοφονικά όπλα για τη ναζιστική Γερμανία, καθώς επίσης δηλητηριώδη αέρια για τον Σ. Χουσεΐν, μετατράπηκε στο μεγαλύτερο τουριστικό όμιλο του πλανήτη – από τον βαρύ βιομηχανικό βραχίονα της γερμανικής πολεμικής μηχανής των ναζί, όπως ονόμαζαν οι συμμαχικές δυνάμεις τότε την PREUSSAG, στην ταξιδιωτική εταιρεία με το κόκκινο λογότυπο smiley, στην TUI. Αυτός ο εγκληματικός όμιλος, ο οποίος συμπεριφέρεται ανάλογα στις χώρες που προμηθεύει με τουρίστες, όπως στην Ελλάδα, με το αιματοβαμμένο παρελθόν του, διασώζεται από τους Γερμανούς φορολογουμένους με 3 δις € – γεγονός που επιβεβαιώνει το ότι, η Γερμανία δεν έχει αλλάξει καθόλου. Απλούστατα έχει διαμορφώσει τα όπλα της, με τα οποία θέλει ξανά να υποδουλώσει την Ευρώπη, από στρατιωτικά σε οικονομικά – ενώ με δικαιολογία την κρίση του COVID 19 εθνικοποιεί στην ουσία πολλές βαριές βιομηχανίες της προικίζοντας τες με τεράστια ποσά, για να επιτύχει πιο γρήγορα το στόχο της. Πολύ εύκολα δε μπορεί να μετατραπεί σε στρατιωτική μηχανή από οικονομική – όπως στο αντίθετο. 

Καλεντερίδης : Ένα επικίνδυνο σχέδιο της Τουρκίας – Με ποια δικαιολογία θέλουν να εισβάλουν στα νησιά μας!

Σάββας Καλεντερίδης

 Ένα επικίνδυνο σχέδιο είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα από πλευράς της Τουρκίας. Το σχέδιο αυτό σχετίζεται με το θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών του Β. Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, το οποίο, ειδικά το τελευταίο διάστημα, επικαλούνται οι Τούρκοι αξιωματούχοι καταγγέλλοντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις σχετικές συνθήκες που προβλέπουν την αποστρατιωτικοποίηση. 

Μάλιστα, το επικίνδυνο του πράγματος είναι ότι οι Τούρκοι θεωρούν ότι η «παραβίαση» των συνθηκών από πλευράς της Ελλάδος στοιχειοθετεί δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στα νησιά αυτά για την Τουρκία, κατά τα πρότυπα της παραβίασης της Συνθήκης Εγγυήσεων στην Κύπρο, με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που «στοιχειοθέτησε το δικαίωμα» στην Τουρκία να εισβάλει στη Μεγαλόνησο.