MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Κοιτάξτε ποιοί μιλούν: Η Γερμανία των σκανδάλων κουνά το δάκτυλο στους Έλληνες…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ
 
«Η Γερμανία είναι καταδικασμένη να ηγείται της Ευρώπης» γράφει το βρετανικό περιοδικό Economist με αφορμή την ανάληψη από την 1η Ιουλίου της εκ περιτροπής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από το Βερολίνο. 

«Η γερμανική ισχύς στις Βρυξέλλες ισοδυναμεί, συνήθως, με τη σκοτεινή ύλη: είναι αόρατη, δύσκολα μετρήσιμη και πανταχού παρούσα» γράφει χαρακτηριστικά το βρετανικό περιοδικό και το ερμηνεύει ως εξής: 

Οι δολοφόνοι της Ελλάδας & η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ

Οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης έχουν συνάψει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου και ιδιωτικού τους χρέους, ιδίως τα κρατικά τους ομόλογα, στη βάση της εθνικής τους νομοθεσίας, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένες για τυχόν έξοδο τους – η Ελλάδα πριν το PSI πάνω από το 90%! Επομένως είναι σε θέση να πληρώνουν τα παλαιά ομόλογα τους στο νέο τους νόμισμα. Από εδώ τεκμηριώνεται το θηριώδες έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας από τους εθνοκτόνους, με την υπογραφή του PSI – όπου μεταξύ άλλων μετέτρεψαν πάνω από το 90% του δημοσίου χρέους μας που είχε εκδοθεί σε εθνικό δίκαιο, (α) στο αγγλικό, (β) σε κρατικά δάνεια και μάλιστα ενυπόθηκα. Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει ατιμώρητο – ενώ δεν πρόκειται να μείνει, εάν οι Έλληνες καταλάβουν επιτέλους ποιοί τους καταδίκασαν στα μνημόνια, στη φτωχοποίηση, στη σκλαβιά του χρέους στο διηνεκές και σε μία εξαθλιωμένη γερμανική αποικία. Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Στουρνάρας και όλοι όσοι συμμετείχαν στη συγκεκριμένη συγκυβέρνηση του 2012 – κυριολεκτικά οι δολοφόνοι της πατρίδας μας και των παιδιών μας, οι οποίοι δεν ρώτησαν κανέναν, υπογράφοντας μόνοι τους τη θανατική μας καταδίκη.

Η τελευταία γεωστρατηγική “ζαριά” της Τουρκίας μπορεί να αποδειχθεί ευρύτερα καταστροφική

Ευρύτερα καταστροφικό για τη διεθνή ισορροπία και το παγκόσμιο εμπόριο μπορεί να αποδειχθεί το γεωστρατηγικό “στοίχημα” της Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο, κυρίως μέσω της εμπλοκής της στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης, εκτιμά ο Dr. Cyril Widdershoven, σε ανάλυσή του στον ιστότοπο oilprice.com.

Η “έκρηξη” δραστηριότητας γύρω από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία εμπλέκονται όλα τα παράκτια κράτη, όπως η Κύπρος, ο Λίβανος, το Ισραήλ και η Ελλάδα απειλείται από την κορύφωση της σύγκρουσης στη Λιβύη, την τουρκική εμπλοκή στην αραβική χώρα της βόρειας Αφρικής και την σύγκρουση της Άγκυρας, μέλους του NATO, με τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναφέρει.