MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

NYT: Πόσο ελεύθερος είναι ο Τύπος στη γενέτειρα της Δημοκρατίας;

Ακόμη ένα ρεπορτάζ-κόλαφος διεθνούς μέσου για την ελληνική κυβέρνηση και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Οι New York Times αναρωτιούνται στον τίτλο τους: «Πόσο ελεύθερος είναι ο Τύπος στη γενέτειρα της Δημοκρατίας;»


Δεν είναι η πρώτη φορά που οι New York Times ασχολούνται με το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς τον Αύγουστο μιλούσαν για «υπόθεση που θυμίζει «τη στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα».

Στο ρεπορτάζ έχει μιλήσει ο δημοσιογράφος Σταύρος Μαλιχούδης, ο οποίος περιγράφει πώς έμαθε μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» ότι ήταν παρακολουθούμενος από την ΕΥΠ, για τις δραστηριότητές του για το ειδησεογραφικό πρακτορείο Solomon που αφορούσαν το προσφυγικό και είχε υποκλέψει το τηλέφωνό του. Έχοντας εξασφαλίσει ένταλμα παρακολούθησης δύο μηνών από εισαγγελέα, οι αρχές ήταν ελεύθερες να ακούσουν οποιαδήποτε προσωπική ή επαγγελματική κλήση του.

Πανικός στην Xinjiang (Κίνα): Τεράστιες διαδηλώσεις κατά του μεγαλύτερου και πιο απάνθρωπου lockdown στην ιστορία

Οι διαδηλώσεις του Urumqi ακολούθησαν μια πυρκαγιά σε ένα πολυώροφο κτίριο εκεί που σκότωσε 10 ανθρώπους το βράδυ της Πέμπτης σε κτίριο που ήταν κλειδωμένο λόγω lockdown

Ισχυρές διαδηλώσεις ξέσπασαν στην δυτική περιοχή Xinjiang της Κίνας, με πλήθη να φωνάζουν στους φρουρούς με στολή hazmat μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά που προκάλεσε οργή γιατί οδήγησε στο θάνατο 10 ανθρώπως σε χώρο με lockdown λόγω COVID-19, αλλά και ως ένδειξη αγανάκτησης για τα παρατεταμένα lockdowns. καθώς οι λοιμώξεις σε εθνικό επίπεδο σημείωσαν ένα ακόμη ρεκόρ.

Γεωπολιτική- Επισιτιστική Κρίση , Στρατηγικά Αποθέματα και ο Πόλεμος Ελέγχου της Τροφής

Ο καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , Δημήτρης Κουρέτας, διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών - Τοξικολογίας στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας , σε μια συζήτηση που υπόσχεται να σας καθηλώσει.


- Η πολυεπίπεδη Παγκόσμια Κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία , στην Ενεργειακή και εφοδιαστική εκτροπή, με τον Ευρωπαικό και Παγκόσμιο συναγερμό για Επισιτιστικό "Αρμαγεδώννα" .

- Τι σηματοδοτεί το εγχείρημα αλλαγής μοντέλου διατροφής , από τον πρωτογενή τομέα και τις εκτατικές- εντατικές και ποιοτικές καλλιέργειες, στο μοντέλο των in vitro τροφών ;