MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

ΕΛΣΤΑΤ: Ανατιμήσεις δίχως τέλος στα τρόφιμα – Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των Ελλήνων

Παραμένει παρά την πτώση του πληθωρισμού

Ο πληθωρισμός βρίσκεται σε καθοδική πορεία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τάση που δεν αντικατοπτρίζεται στις τιμές των τροφίμων και τα είδη πρώτης ανάγκης. Οι ανατιμήσεις είναι ασταμάτητες με την ακρίβεια να στραγγαλίζει νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ την Τρίτη, από την σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών μηνός Σεπτεμβρίου 2023 με τον αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου 2022 υπάρχει αύξηση 1,6% έναντι αύξησης 12,0% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2022 με το 2021.

Σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστίνης – Ο ρόλος της Βρετανίας και του Rothschild στο αιματοκύλισμα ενός αιώνα

Ένας απλός οδηγός για το τι είναι η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης
 
Η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές και έχει εκτοπίσει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους.
 
Το Aljazeera κάνει μια αναδρομή σε αυτήν την σύγκρουση, υποστηρίζοντας ότι έχει τις ρίζες της σε μια αποικιακή πράξη που πραγματοποιήθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.
 
Με το Ισραήλ να κηρύσσει πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας μετά από μια άνευ προηγουμένου επίθεση από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς το Σάββατο, τα μάτια του κόσμου είναι και πάλι στραμμένα στην περιοχή, με αρκετή δόση ανησυχίας για το τι μπορεί να ακολουθήσει.

Έξαλλη η Άγκυρα για τη βράβευση του Οσμάν Καβαλά από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Τον έχωσε ισόβια το καθεστώς του Ερντογάν αλλά χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» τη βράβευση
 
Το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας επικύρωσε την ποινή των ισοβίων δεσμών που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Οσμάν Καβαλά, ενώ αναίρεσε την ποινή κάθειρξης 18 ετών που είχε επιβληθεί σε τρεις συγκατηγορουμένους του.
 
Ο 65χρονος Καβαλά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς το δικαίωμα αναστολής τον Απρίλιο του 2022. Σε άλλα επτά άτομα επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών με την κατηγορία ότι οργάνωσαν και χρηματοδότησαν κινητοποιήσεις το 2013. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου θεωρήθηκε τότε ως σύμβολο της καταστολής των αντιφρονούντων στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν και τιμωρία, μέσω του δικαστικού συστήματος, εκείνων που η κυβέρνηση θεωρεί εχθρούς της.