MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Η Θάνου κάνει… αντίσταση: Αρνείται να παραδώσει στον καθηγητή Λιανό

(John.k : Αυτή είναι η ανεξάρτητη Δικαστική Εξουσία) 

Την άρνησή της να παραδώσει, στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται, την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, γνωστοποίησε η Βασιλική Θάνου με επιστολή της στον νέο πρόεδρο Γιώργο Λιανό. Σύμφωνα με τον ιστότοπο dikastika.gr που φιλοξενεί την επιστολή, σε αυτήν αφού τον ενημερώνει ότι δεν πρόκειται για προσωπική ενέργεια σημειώνει ότι θα ήταν «υποκριτική επίφαση κοινωνικής ευγένειας», και πιθανότατα θα ερμηνευόταν και θα χρησιμοποιείτο, από ορισμένους, ως δήθεν από μέρους μου «αποδοχή και νομιμοποίηση» του διορισμού σας, τον οποίον, όπως είναι ευνόητο, για λόγους νομικούς και ηθικούς, είμαι υποχρεωμένη να προσβάλω, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού η θέση στην οποία διορισθήκατε, κενώθηκε, εξ αιτίας της παράνομης έκπτωσης εμού, του προηγούμενου Προέδρου». 

Γιάννης Στουρνάρας ο έλληνας κεντρικός τραπεζίτης με τις ποιο άστοχες προβλέψεις – Τον αδειάζει μέχρι και ο SSM

Το βασικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι πουθενά επί της ουσίας δεν φάνηκε ο Στουρνάρας υποστηρικτής των εθνικών συμφερόντων.... 

Μια ομερτά σιωπής – προφανώς λόγω των δημοσίων σχέσεων – ως πέπλο κυριαρχεί τόσο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όσο και στα μέσα ενημέρωσης.

Το πέπλο σιωπής αφορά τις αποτυχημένες προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. 

Η μνημειώδης ελληνική ηττοπάθεια

Το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να πληρώσουμε για την άμυνα μας, όσο και αν κοστίζει – όπως για παράδειγμα το Ισραήλ, όπου εάν ήταν στη θέση μας η τεκμηριωμένα θρασύδειλη Τουρκία δεν θα τολμούσε να το προκαλέσει ποτέ. Διαφορετικά θα πρέπει να κρατάμε συνεχώς σκυφτό το κεφάλι μας, να μοιραστούμε το Αιγαίο με τους Τούρκους, καθώς επίσης να ξεγράψουμε την Κύπρο – γνωρίζοντας όμως πως εάν χαθεί η Κύπρος, θα χαθεί και η Ελλάδα. Θα έπρεπε επίσης να πληρώνουμε για τη διαφύλαξη των συνόρων μας, έχοντας πλέον διαπιστώσει πως η Τουρκία χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως όπλο – σε έναν ασύμμετρο, υβριδικό, ακήρυχτο πόλεμο εναντίον μας. Η υποχρέωση αυτή είναι δική μας και κανενός άλλου – ούτε της FRONTEX, ούτε βέβαια των ΜΚΟ που επιδιώκουν την αλλοίωση του πληθυσμού μας για να είναι ευκολότερα ελεγχόμενος, οπότε προωθούν τα μεταναστευτικά κύματα αντί να τα εμποδίζουν. Εν προκειμένω θα πηγαίναμε ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας πως έχουμε έναν ακόμη κίνδυνο: τη γερμανική Ευρώπη, όπου η Γερμανία μετατρέπεται σταδιακά σε εθνικιστική, κρίνοντας από τη χθεσινή τεράστια άνοδο του AFD.

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γράφει ο Νότης Μαριάς*

Είναι κοινός τόπος ότι το δημογραφικό αποτελεί μια σύγχρονη απειλή για τα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας.

Όπως είχαμε επισημάνει με άρθρο μας στις 16/10/2017 οι καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων στη μείωση των γεννήσεων και του ενεργού πληθυσμού καταγράφηκαν και σε δημοσίευμα του enoikonomia.gr (1-10-2016). Σύμφωνα με το δημοσίευμα τρία αρνητικά ρεκόρ καταρρίφθηκαν μέσα στο 2015 όσον αφορά στην φυσική κίνηση (γεννήσεις- θάνατοι) του πληθυσμού. Πρώτον, οι γεννήσεις περιορίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξέσπασε η κρίση. Δεύτερον, οι θάνατοι κατέρριψαν ρεκόρ πενταετίας. Και τρίτον, σημειώθηκε το μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο της σχέσης γεννήσεων-θανάτων σε καιρό ειρήνης – οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά τουλάχιστον 29.365 άτομα.