MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Επιτέλους, δικαστής λέει τα πράγματα με το όνομά τους: «Κουρέλιασαν το Σύνταγμα»

Αποσπάσματα από το βιβλίο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Νικόπουλου δημοσιεύει η εφημερίδα "Το Παρόν". Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός καταγγέλλει ότι έχει αυτοκαταλυθεί το κράτος ενώ είμαστε εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια υποτελείς στους δανειστές.

«Φασισμός 2014»: H κυβέρνηση «φιμώνει» τους φαρμακοποιούς

«Τον φασισμό σε όλο του το μεγαλείο», όπως αναφέρουν, βιώνουν πλέον οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι άναυδοι παρακολουθούν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, μία απίστευτη ιστορία, με αφορμή την περίφημη αφίσα που έχουν αναρτήσει σε όλα τα φαρμακεία της χώρας και με την οποία στηλιτεύουν το πολιτικό σύστημα.

Με κοινή υπουργική απόφαση λοιπόν την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σίμος Κεδίκογλου, απαγορεύεται οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα, ενόψει των επερχόμενων εκλογών, γεγονός που έχει εξοργίσει τον κλάδο, ο οποίος όμως δεν υποχωρεί. 

Πανικός Σαμαρά από την πτώση Βενιζέλου…


Ο καθημερινά εκδηλούμενος τρόμος του Ευ. Βενιζέλου μπροστά στο εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός του έχει σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου, καθώς ο αντιπρόεδρος του Αντ. Σαμαρά -σε μια προσπάθεια να εκβιάσει ψήφους και να διασωθεί- θέτει αιφνιδίως θέμα κυβερνητικής σταθερότητας απειλώντας με έξοδο από την κυβέρνηση.

Ο πιθανός, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, καταποντισμός της «κεντρώας συνιστώσας» της κυβέρνησης οδηγεί τον Αντ. Σαμαρά σε πολιτική απομόνωση και ανοίγει το κεφάλαιο της «επόμενης μέρας» στη Ν.Δ. 

Τι ακριβώς ήθελε να πετύχει ο κ. Βενιζέλος;

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει πολιτικός αυτή την εποχή: Έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο των Ελλήνων και τους απείλησε με ακυβερνησία σε περίπτωση που δεν σπεύσουν να ψηφίσουν την Ελιά. 
Αδιανόητο, εξοργιστικό, απίστευτο. Κι όμως συνέβη. Κι έπειτα αναρωτούνται κάποιοι ιστορικοί πως συνέβησαν μεγάλα πολιτικά ατυχήματα στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι τώρα έχουν την δυνατότητα να μελετήσουν τις συνθήκες αυτές από κοντά.