MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Η αποδόμηση των «θαυμάτων» της ελληνικής οικονομίας με στοιχεία και αριθμούς! Νίκος Στραβελάκης

Είναι δύσκολο για έναν πολίτη να ακούει από τη μία την περιγραφή υπουργών επί «της οικονομίας» και «της αναπτύξεως» για την κατάσταση της χώρας και από την άλλη να ζει μια όλο και σκληρότερη καθημερινότητα. Το…κενό μεταξύ των δύο το καλύπτει με τρόπο καταιγιστικό ο οικονομολόγος και διδάσκων Οικονομίας στο ΕΚΠΑ Νίκος Στραβελάκης. Η συνέντευξη του στο militaire.gr απαντά σε όλα τα ερωτήματα για την οικονομία και την πορεία της, την ενεργειακή κρίση και τι θα μπορούσε να είχε γίνει και στα δύο αυτά θέματα.


«Η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση με κατακεφαλήν εισόδημα λίγο πάνω από το 60% του μέσου εισοδήματος. Είναι εντυπωσιακό ότι χώρες των Βαλκανίων όπως η Ρουμανία και η Κροατία βρίσκονται σε υψηλότερη θέση όπως και οι άλλες δύο χώρες που υποβλήθηκαν σε μνημόνιο όπως η Ελλάδα…η Ιρλανδία έχει το δεύτερο υψηλότερο κατακεφαλήν εισόδημα στην ένωση παρόλο που το ιδιωτικό της χρέος έφτασε κατά περιόδους στο 900% του ΑΕΠ, αλλά και η Πορτογαλία έχει κατακεφαλήν εισόδημα λίγο πάνω από το 70% του μέσου όρου.

Η ωμή αστυνομική βία στο ΑΠΘ γιγαντώνει τις αντιδράσεις

( John.k - Ο στρατός κατοχής της "κυβέρνησης" που εκτελεί καταστολή στους Έλληνες εκπροσωπώντας πάντα τα ξένα συμφέροντα εναντίον των Ελλήνων , σε δράση ) 

Η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, αργά το βράδυ της Παρασκευής, δεν έχει κάμψει το φοιτητικό κίνημα που απαντά με συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Οι ντροπιαστικές εικόνες που εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όταν άνδρες των ΜΑΤ εκτόξευσαν δακρυγόνα και χημικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη (κατά τη διάρκεια συναυλίας του Θανάση Παπακωσταντίνου με περίπου 5.000 κόσμο και ελάχιστες δυνατότητες διαφυγής) και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. να επιβάλει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία φουντώνει τις αντιδράσεις δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα με απόλυτη υπεύθυνη την κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί.
 

Γιώργος Φίλης, Δεν θα αποφύγουμε τον καβγά με την Τουρκία. Μην περιμένουμε να μας σώσουν οι ΗΠΑ

Με τις Τουρκικές προκλήσεις να χτυπάνε κόκκινο και την Ελληνική Κυβέρνηση να διεθνοποιεί καθημερινά τις προκλήσεις, δεν θα αποφύγουμε τον Καβγά με την Τουρκία τονίζει ο καθηγητής γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης


Πολύ χειρότερη η κυβέρνηση Ερντογάν από την Τσιλέρ με τα Ίμια τονίζει ο Κος Φίλης. Έως και την περίοδο Τσιλέρ οι διεκδικήσεις τη ς Τουρκίας σταματούσαν στις περίφημες γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο ενώ τώρα έχουμε μια Τουρκία που διεκδικεί ακόμα και την Κρήτη επισημαίνει ο καθηγητής. Η δε Τουρκική αντιπολίτευση υπερθεματίζει πάνω στις κορώνες που καθημερινά εκτοξεύονται από στελέχη της Κυβέρνησης Ερντογάν προεξέχοντος του Τούρκου προέδρου

Καθηγητής Κ. Γρίβας: Η Ελλάδα πρέπει να έχει στρατηγική πρώτου πλήγματος έναντι της Τουρκίας.

Σε καθημερινή βάση η χώρα μας δέχεται απειλές και προσβολές από το κατεστημένο της Τουρκίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Τουρκίας, κύριο Ερντογάν.


Μόλις προχθές ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε για την φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» κατά της Ελλάδας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν «θα γίνει στρατιωτική επιχείρηση κατά της γείτονος;», ο Ερντογάν είπε: «αντί να μιλούν απευθείας με την Τουρκία, σχεδόν χρησιμοποιούν μηχανισμούς απειλής διαμαρτυρόμενοι συνεχώς για εμάς στον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, ακόμη και το ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε ένα από τα ισχυρότερα μέλη. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. Σε όποια γλώσσα καταλαβαίνουν, ανοίγουμε παρένθεση και μιλάμε σε αυτή τη γλώσσα».

Δολοφονική επίθεση με χημικά στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ

Νίκος Φωτόπουλος


Δολοφονική ενέργεια της αστυνομίας μέσα στο ΑΠΘ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής. Γύρω στις 12:30 άνδρες των ΜΑΤ εκτόξευσαν δακρυγόνα και χημικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη κατά τη συναυλία του Θανάση Παπακωσταντίνου που ενώ είχε περίπου 5.000 κόσμο και ελάχιστες δυνατότητες διαφυγής.

Αποτέλεσμα ήταν η συναυλία να διακοπεί, ενώ τώρα γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει πάλι.