MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Έτοιμος ο Κυριάκος για νέο σχέδιο Ανάν, Χάγη και «συνεκμετάλλευση»!

Η συντριπτική πλειοψηφία του λύνει τα χέρια
 
Η χθεσινή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η μεγαλύτερη δικαίωση της Ουάσινγκτον, η οποία τον στήριξε, τον προστάτεψε και επένδυσε στο πρόσωπο του.
 
Αυτό φυσικά είχε ξεκινήσει πριν ο Κυριάκος αναλάβει την πρωθυπουργία, όπως αποκάλυψε ο τέως πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρι Πάιατ, αποκαλύπτοντας το «σχέδιο Κοτζιά» που έριξε την ευθύνη για τις Πρέσπες στον Αλέξη Τσίπρα, με την επίτευξη διπλού στόχου: Να χρεωθεί ο Τσίπρας την ολέθρια συμφωνία που όμως εξυπηρετούσε τα αμερικανικά συμφέροντα, να χάσει τις εκλογές και να μείνει αλώβητος ο Μητσοτάκης, που φυσικά και ο ίδιος θα την υπέγραφε.
 

ΗΠΑ: Δέκα μέρες ως τη χρεοκοπία – Εσπευσμένη επιστροφή Biden – Μόνο 57,6 δισ. δολάρια έμειναν στο κρατικό ταμείο

Είναι θέμα ημερών η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ να ξεμείνει από μετρητά
 
Επιστρέφει εσπευσμένα στις ΗΠΑ στις 21/5 ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden από τη σύνοδο της G7 στην Ιαπωνία, προκειμένου να προλάβει να μιλήσει εντός της ημέρας με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία John McCarthy καθώς οι συνομιλίες μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών σχετικά με την αύξηση του ορίου χρέους έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.
 
Έως και τις 19/5 ο Biden εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι οι διαπραγματεύσεις θα είχαν θετικό αποτέλεσμα, και ότι κατά συνέπεια δεν υπήρχε κίνδυνος για μια καταστροφική στάση πληρωμών των ΗΠΑ.