MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

«Το σφαγείο» του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας! Χάρτες και αποκαλυπτικά στοιχεία από τον Γ.Ρωμανό

Το σφαγείο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, με στοιχεία, αριθμούς και χάρτες . Ο Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, ιστορικός και ερευνητής παρουσιάζει χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πηγές της Δύσης, όλα όσα συμβαίνουν στο πολεμικό μέτωπο.


Ποιες είναι οι απώλειες κάθε πλευράς;

Ποιοι είναι οι δυτικοί αξιωματικοί που έχουν αναλάβει την εκπαίδευση ένοπλων τμημάτων Ουκρανών;

Ο κ.Ρωμανός αναλύει την κατάσταση «επί χάρτου» και με την αποκάλυψη πληροφοριών που προέρχονται από τη Δύση.
 

Γιατί ο Σερτ δεν κάνει καμία αναφορά στις εκθέσεις Δρ. Νιχάτ Ερίμ… Ντενκτάς – «Το πραξικόπημα δεν ενόχλησε την Τ/κ κοινότητα»

γράφει η Φανούλα Αργυρού* 
 
Ο αγαπητός συνάδελφος Μάριος Πούλλαδος με δύο συνεχόμενα άρθρα του στη «Σημερινή»  «Πώς η τουρκική διπλωματία προετοίμασε τον Αττίλα»  29 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου 2022 μας ενημέρωσε για ένα άρθρο/μελέτη  που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στο «Journal of Balkan and Near Eastern Studies», του Χουσεΐν Σερτ.  Ο Μ. Πούλλαδος κάλυψε άψογα τα κυριότερα σημεία αυτής της ενδιαφέρουσας  μελέτης και μας έδωσε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε ενωρίς.
 

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΛΕΓΧΟΥ (State of Control – 2022)

“Καθεστώς ελέγχου [State of Control]”, η ελεγχόμενη κοινωνία γίνεται ολοένα και περισσότερο πραγματικότητα.
 
Ποιο είναι το τίμημα της ελευθερίας;
 
Το CBDC (ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας) και το ψηφιακό διαβατήριο μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και αποτελεσματικότερη. Αλλά η νέα διεθνής νομοθεσία δείχνει ότι ο σκοπός αυτών των δυνατοτήτων, έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στην ιδιωτική μας ζωή.
 
Αυτό το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στους κινδύνους της ψηφιακής ταυτότητας και των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών (CBDC). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι παγκόσμιοι οργανισμοί σπεύδουν να εισαγάγουν την ψηφιακή ταυτότητα και το CBDC, το οποίο υποτίθεται ότι θα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, αλλά οι επικριτές λένε ότι θα σημάνει το τέλος της ελευθερίας μας.