MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Ο παγκόσμιος χάρτης υποκλοπών με τα «γκρίζα υπερόπλα»

Ευρωπαϊκές και μη κυβερνήσεις παγιδεύουν δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους, δικηγόρους και ακτιβιστές εντός κι εκτός συνόρων των χωρών τους


Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν περνούσε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Σαουδάραβας διάδοχος του πριγκιπικού θρόνου, κρύβοντας μέσα στην πανάκριβη κελεμπία του όλες τις σκιές για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι, συνάντησε τον Ελληνα πρωθυπουργό. Εκείνη τη μέρα, στις 26 Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε να σκεφτεί πια σοβαρότερα πράγματα από τις επενδύσεις με πετροδόλαρα. Αρχισε να καίγεται για την ίδια την πολιτική επιβίωσή του μετά τις αποκαλύψεις Ανδρουλάκη.
 
• Από τον Βασίλη Γαλούπη

Μετά τον τεμαχισμό Κασόγκι το 2018, ο Σαλμάν, ως ύποπτος για την εντολή εξόντωσης από τη Δύση, έγινε ανεπιθύμητος στον δυτικό κόσμο. Ελάχιστοι ηγέτες καταδέχτηκαν να τον συναντήσουν, ρισκάροντας τη σκληρή κριτική των ΜΜΕ της χώρας τους. Ο Μπάιντεν είχε υποσχεθεί ότι δεν θα βρεθεί μαζί του ποτέ.

«Οι ευθύνες της Φον ντερ Λάϊεν για την εκτίναξη του ελλείμματος του 2020, με ενδεχόμενο δόλο»

Οι ευθύνες της Φον ντερ Λάϊεν για την εκτίναξη του ελλείμματος του 2020, με ενδεχόμενο δόλο


Γράφει η

ΑΙΘΡΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Οικονομολόγος

Για του λόγου το αληθές, στον παρακάτω πίνακα, το έλλειμμα ή πλεόνασμα των χωρών του νότου, σαν ποσοστό του ΑΕΠ, το 2019 – 2021
 

Σοκ: Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα – Ο Κ.Μητσοτάκης πανηγυρίζει: «Έχουμε ανάπτυξη και πτώση της ανεργίας»

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ωστόσο... στο Μαξίμου ζουν σε μια γυάλα


Την ώρα που κυβέρνηση πανηγυρίζει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, υπάρχει και μια φριχτή πραγματικότητα -την οποία αποτύπωσε μέχρι και το Politico σε άρθρο του.

Ποια είναι αυτή; Ότι σχεδόν ένα στα δύο ελληνικά νοικοκυριά, αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και έχουν ήδη οφειλές στους παρόχους.

Για την ακρίβεια, το 45% των Ελλήνων έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε λογαριασμούς ρεύματος, οι οποίοι υπερβαίνουν το 1 δις ευρώ!