MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Γιατί η Λαγκάρντ μας θύμισε το κραχ του 1929

«Η παγκόσμια οικονομία έρχεται σήμερα αντιμέτωπη με προκλήσεις ανάλογες με εκείνες που πυροδότησαν πολιτικές οικονομικού εθνικισμού, κατάρρευση του παγκόσμιου εμπορίου στη δεκαετία του 1920 και τελικά το κραχ και τη Μεγάλη Ύφεση του 1929», ανέφερε σε δήλωση της η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.
 
«Αντιμετωπίσαμε τη χειρότερη πανδημία από τη δεκαετία του 1920, τη χειρότερη σύρραξη στην Ευρώπη από τη δεκαετία του 1940 και το χειρότερο ενεργειακό σοκ από τη δεκαετία του 1970» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι προκλήσεις αυτές σε συνδυασμό με παράγοντες όπως τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, έχουν αλλάξει για πάντα την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Να σημειωθεί πως η δήλωση της έγινε πριν την επικίνδυνη κλιμάκωση που βλέπουμε τα τελευταία 24ωρα στην Μέση Ανατολή.
 

Βαριές κουβέντες Erdogan για Ισραήλ: Δολοφονικός, όπως ο Hitler, ο Netanyahu - Θα πληρώσει για την γενοκτονία

O Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu και το «δολοφονικό δίκτυό» του θα σταματήσουν, όπως σταμάτησε ο Hitler τον περασμένο αιώνα, ανέφερε ο Erdogan
 
Το Ισραήλ «αργά ή γρήγορα» θα πληρώσει το τίμημα για «αυτή τη γενοκτονία που διαπράττει εδώ και ένα χρόνο».
 
Αυτό διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, στην πρώτη επέτειο της επίθεσης της Hamas στο Ισραήλ και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.