MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Πώς ελέγχει η ΑΑΔΕ τις καταθέσεις και γενικά τον παράνομο πλούτο

( John.k - Όλα τα παρακάτω που αναφέρει το άρθρο, διεκπεραιώνονται στην Γερμανία , γιατί εκεί βρίσκονται οι καρτέλες των Ελλήνων φορολογουμένων, με τα περιουσιακά τους στοιχεία, και τις συνήθειες τους… 
 
Άλλωστε για αυτό ονομάζεται Ανεξάρτητη Αρχή και όχι πχ Ελληνική Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Είναι μια υπερ-οντότητα που βρίσκεται πάνω και πέρα από την Ελληνική Βουλή ….

«Άρθρο 3
Λειτουργική ανεξαρτησία
Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Εμπειρογνώμονας και ο Διοικητής κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δεσμεύονται μόνο από το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο ούτε σε διοικητική εποπτεία από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές ή άλλον δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό. Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Εμπειρογνώμονας και ο Διοικητής απο-λαμβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας.»
)
 
Με συγκεκριμένες μεθόδους ελέγχει η Εφορία τις καταθέσεις και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων, προκειμένου να εντοπίσει εστίες φοροδιαφυγής, μέσα από αδήλωτα εισοδήματα.

Ι.Μάζης: Φρεγάτες ΜΜSC- Άστοχη και επικίνδυνη εθνικά επιλογή

Ανάλυση του καθηγητή


Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 το Πολεμικό Ναυτικό, μετά την απόσυρση των αντιτορπιλικών “Charles F. Adams”, οπλισμένων με πυραύλους Επιφανείας – Αέρος SM – 1, ευρέθη με κενά εις την αεράμυνάν του αναφορικώς με τα μεγάλα βεληνεκή. Τοιουτοτρόπως, επεδίωξε την αγορά πλοίων αεράμυνας περιοχής (area defense), θεωρόν ότι η εποχή των φρεγατών «γενικών καθηκόντων» είχε οριστικώς εκπνεύσει. Εν ολίγοις, επεδίωξε να αυξήσει δραστικά το βεληνεκές των συστημάτων αεραμύνης του στόλου.

Γράφει ο Ι. Θ. Μάζης,
Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, ΕΚΠΑ


Για την κάλυψη των απαιτήσεων αυτών, το Ναυτικό προσεπάθησε να αποκτήσει μεταχειρισμένα αντιτορπιλικά “Arleigh Burke” από τις ΗΠΑ, εφοδιασμένα με το σύστημα αεράμυνας “Aegis”, τούτου μη καταστάντος εφικτού. Έτσι, έθεσε σε ενέργεια ένα πρόγραμμα στοχεύον εις την αγοράν «φρεγατών αεράμυνας περιοχής». Το σχετικόν πρόγραμμα διεξεδίκησαν οι Αμερικανοί με το σύστημα “Aegis” το εφοδιαζόμενον με το ραντάρ “SPY – 1” και πυραύλους Επιφανείας – Αέρος SM – 2, οι Ολλανδοί με τα ραντάρ “APAR” και “SMART – L” και επίσης πυραύλους SM – 2.

Η θανατηφόρα παγίδα των Η.Π.Α.

Δυστυχώς ο πρόεδρος Trump δεν μπόρεσε να καταλάβει σε ποιο βαθμό ήταν και είναι εξαρτημένες οι Η.Π.Α. από τις κινεζικές εισαγωγές – αφού, παρά την οικονομική κυριαρχία τους και τα πλεονεκτήματα του δολαρίου, η χώρα έχει μία πολύ αδύναμη βιομηχανική και κατασκευαστική βάση. Το γεγονός αυτό οφείλεται στις πολιτικές που υιοθετήθηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 – όπου ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανικής παραγωγής των Η.Π.Α. μεταφέρθηκε σε χώρες χαμηλού κόστους, όπως στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» και των «Αναπτυξιακών Ζωνών». Έτσι ένα σημαντικό μερίδιο της αμερικανικής μεταποίησης μετεγκαταστάθηκε, ακολουθούμενο από ένα δεύτερο στάδιο μετεγκατάστασης πολλών τομέων παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας – με τελικό αποτέλεσμα να χάσουν πλέον οι Η.Π.Α. την ηγεμονία τους στην παραγωγή υψηλής τεχνολογίας και στην πνευματική ιδιοκτησία, όπου ηγείται πλέον η Κίνα. Σε κάθε περίπτωση, το «Made in China» αποτελεί πλέον τη ραχοκοκαλιά του αμερικανικού λιανεμπορίου – σημειώνοντας πως η Κίνα κατασκευάζει τα 7 από τα 10 κινητά που πωλούνται στον πλανήτη, το 90% των Υπολογιστών, ναυπηγεί το 45% των πλοίων και παράγει 12,5 δις ζευγάρια παπουτσιών ή πάνω από το 60% της παγκόσμιας παραγωγής. Τα καταναλωτικά αγαθά δε που εισάγονται από την Κίνα πωλούνται συχνά σε δεκαπλάσια τιμή λιανικής , σε σχέση με την τιμή του κινεζικού εργοστασίου – δημιουργώντας έτσι μία πολύ μεγάλη προστιθέμενη αξία που οδηγεί στην αύξηση του ΑΕΠ της υπερδύναμης. Ως εκ τούτου, χωρίς τις κινεζικές εισαγωγές το ΑΕΠ των Η.Π.Α. θα κατέρρεε – οπότε το χρέος τους ως προς το ΑΕΠ θα εκτοξευόταν σε δυσθεώρητα επίπεδα.


Αποκάλυψη Γιώργου Σαχίνη και Νέας Κρήτης: Η επιστολή επιστημόνων για τον κορωνοιό η οποία «θάφτηκε»... Γιατί άραγε;

Το έγγραφο, που αποκαλύπτει σήμερα η “Ν.Κ.” με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2020, πέντε ημέρες μετά το πρώτο lockdown στις 11/3/2020, ίσως τελικά να δίνει και την εξήγηση γιατί φτάσαμε έως εδώ, να εμφανίζεται το δεύτερο lockdown περίπου ως μονόδρομος


Από: Νέα Κρήτη - Γιώργος Σαχίνης

Τι αποκαλύπτουν - και γιατί επί 8 μήνες αδράνεια - με επιστολή τους κορυφαίοι Έλληνες, ερευνητές, λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι

Η χώρα από το περασμένο Σάββατο και για τρεις εβδομάδες αρχικά (αν και όλα δείχνουν ότι το “μπες-βγες” θα είναι το νέο μότο ζωής), εισήλθε σε δεύτερο μέσα σε 8 μήνες καθολικό lockdown (απαγόρευση κυκλοφορίας στα Ελληνικά), εξαιτίας της εκθετικής κατάστασης της διασποράς του νέου κορωνοϊού στην κοινότητα, με άμεσο επακόλουθο, όπως παρουσιάστηκε, την αύξηση εισαγωγής στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ των βαρύτερων περιστατικών, την αύξηση θανάτων και τη φορτική πίεση στα νοσοκομεία. Όλα αυτά, αν δεν υπήρχε το νέο lockdown, όπως ανακοινώθηκε διά στόματος του πρωθυπουργού, αλλά και του κορυφαίου της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, θα οδηγούσαν, αν έμεναν ανεξέλεγκτα, στη δραματική εικόνα της επιλογής τού ποιος μπαίνει και ποιος όχι στον αναπνευστήρα και εκεί, ακόμη πιο κυνικά, ποιος σώζεται και ποιος όχι.