MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Ακόμα και κατά 133% θα αυξηθεί ο φόρος σε ελεύθερους επαγγελματίες μετά το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο

Όποιος αμφισβητήσει το τεκμήριο θα πρέπει να ανοίξει κάθε ιδιωτικό απόρρητο
 
Με επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους έρχεται το 2024 καθώς η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης, και συγκεκριμένα η εφαρμογή τεκμαρτού τρόπου προσδιορισμού του εισοδήματος, θα φέρει νέο πονοκέφαλο σε 734.000 επαγγελματίες.
 
Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους επαγγελματίες να αμφισβητήσουν το ποσό που προκύπτει από το τεκμήριο της ελάχιστης αμοιβής, αλλά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ζητήσει κάποιος τη διενέργεια ελέγχου από τις φορολογικές αρχές για να αποδειχθεί η ακρίβεια της δήλωσής του για εισόδημα μικρότερο του τεκμαρτού που σημαίνει άνοιγμα κάθε ιδιωτικού απορρήτου. 
 

5 Ψυχολογικά Πειράματα που Εξηγούν τον Σύγχρονο Κόσμο

ΑΠΟ ΤΟΝ TYLER DURDEN
 
 
Ο κόσμος είναι ένα μπερδεμένο μέρος. Οι άνθρωποι κάνουν πράγματα που δεν έχουν νόημα, σκέφτονται πράγματα που δεν υποστηρίζονται από γεγονότα, υπομένουν πράγματα που δεν χρειάζεται να υπομείνουν και επιτίθενται βίαια σε όσους προσπαθούν να φέρουν αυτά τα πράγματα στην προσοχή τους.
 
Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.
 
Οποιοσδήποτε περιστασιακός αναγνώστης του τοπίου των εναλλακτικών μέσων θα βρει τελικά μια αναφορά στον Stanley Milgram ή στον Philip Zimbardo, το “Asch Experiment” ή ίσως και τα τρία.
 
«Γνωστική ασυμφωνία», «Διάχυση ευθύνης» και «μαθημένη αδυναμία» είναι φράσεις που κάνουν τακτικά τον γύρο, αλλά από πού προέρχονται και τι σημαίνουν;
 
Λοιπόν, εδώ είναι τα σημαντικά ψυχο-κοινωνικά πειράματα που μας διδάσκουν για τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι, αλλά περισσότερο από αυτό εξηγούν πραγματικά πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος μας και πώς μπήκαμε σε αυτό το χάος.
 

«Καίνε» οι τιμές στα τρόφιμα: Ντόμινο ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά – Ποια είναι οι «πρωταθλητές» της ακρίβειας

Εκπέμπουν sos οι μονάδες εκτροφής - Κλείνουν κάθε μέρα 

Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναγκάζονται να βάλουν οι καταναλωτές, καθώς το ντόμινο των ανατιμήσεων δεν έχει τέλος. 
 
«Πρωταθλητές» της ακρίβειας, το λάδι, το ρύζι, το κρασί, τα πορτοκάλια, το γάλα και το κρέας. Ήδη πολλοί κάνουν έρευνα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι το οποίο θα βγει τουλάχιστον 10% ακριβότερο.
 
Δυσάρεστα πάντως τα νέα είναι και για το νέο έτος καθώς σύμφωνα με την Ένωση Σουπερμάρκετ θα συνεχιστούν οι αυξήσεις στα τρόφιμα και το νέο έτος ενώ η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη.