MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Η λιποταξία των διανοουμένων

Στην αρχή οι διανοούμενοι αντιτάχθηκαν στην οικονομική καταστροφή και την κοινωνική αποσάθρωση που προκάλεσαν τα Μνημόνια. Ζήτησαν την κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων και την αποκατάσταση των εισοδημάτων, τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009. Δεν κατανόησαν, ούτε προσπάθησε να κατανοήσουν, γιατί επιβλήθηκαν τα Μνημόνια. Στράφηκαν κατά των ανάλγητων δανειστών αλλά δεν εξήγησαν στους πολίτες από πού αυτοί αντλούν την απόλυτη εξουσία τους. Κατηγόρησαν τις κατά καιρούς ελληνικές κυβερνήσεις αλλά ποτέ την ουσιαστική κυβέρνηση της χώρας, το Eurogroup. 

Forbes: Προσομοίωση Τεχνητής Νοημοσύνης προβλέπει 2,5 δισεκ. κρούσματα και 53 εκατ. θύματα από τον κορωνοϊό σε 45 μέρες!

Το θετικό στην δυσοίωνη πρόβλεψη είναι πως η τεχνητή νοημοσύνη δεν υπολογίζει τους παράγοντες μεταδοτικότητας και ανίχνευσης που αλλάζουν, γεγονός που με τη σειρά του αλλάζει και την πρόβλεψη

Σοκάρουν τα αποτελέσματα προσομοίωσης που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, η οποία έδειξε ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να μολύνει 2,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε 45 ημέρες σκοτώνοντας τουλάχιστον 52,9 εκατομμύρια από αυτούς.

Ευτυχώς, ωστόσο, οι παράγοντες μεταδοτικότητας και ανίχνευσης αλλάζουν, γεγονός που με τη σειρά του αλλάζει απίστευτα σημαντικούς παράγοντες που δεν υπολογίζει η τεχνητή νοημοσύνη.

Και αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι είμαστε πιο ασφαλείς από όσο πιστεύουμε, καθώς ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί διεθνώς.

Μαθήματα πολέμου και διπλωματίας στην επαρχία Ιντλίμπ – Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο μέτωπο Ρωσίας -Τουρκίας – ΗΠΑ

Του Σάββα Καλεντερίδη 

Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που είναι σε εξέλιξη από το καλοκαίρι του 2016, που έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν, είναι η στροφή που έκανε αμέσως μετά ο Τούρκος πρόεδρος προς τη Μόσχα και η δημιουργία ισχυρών δεσμών με τη Ρωσία, που μπορεί να οδηγήσουν σε μια στρατηγικού χαρακτήρα σχέση.

Η σχέση αυτή είναι σε δοκιμασία το τελευταίο διάστημα, λόγω της προέλασης του στρατού της Συρίας στην επαρχία Ιντλίμπ, που γίνεται με την αεροπορική υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, εξέλιξη στην οποία αντιτάσσεται σθεναρά ο Ερντογάν.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Σ. Πολύζο. Trt tv

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Σ. Πολύζο. Trt tv

7 Φεβ 2020

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία