MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Απόδειξη φτωχοποίησης του Έλληνα: Mόνο 10% δήλωσε εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ - Μόλις στο 10,4% ο φορολογικός συντελεστής

Εισόδημα έως 7.680 ευρώ δήλωσε το 50% των φορολογουμένων 
 
Ένας στους δύο φορολογούμενους δήλωσε πέρυσι στην εφορία ετήσιο εισόδημα έως 7.680 ευρώ και μόλις το 10% άνω των 20.842 ευρώ με αποτέλεσμα ο μέσος φορολογικός συντελεστής για τα εισοδήματα από όλες τις πηγές να διαμορφωθεί σε μόλις 10,41%.
 
Ωστόσο το 86% των υπόχρεων φορολογήθηκε με συντελεστή πολύ μικρότερο από το μέσο όρο.
 

Βουλή: Απεμπόλησε το δικαίωμά της να ακροάται την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου!

Ενώ ασκεί το δικαίωμα να υποδεικνύει για το αξίωμα με ψηφοφορία - Θύελλα στην Επιτροπή Θεσμών κατά της Γεωργίας Αδειλίνη για τις υποκλοπές- Η ΕΥΠ παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα μέχρι το 2024!
 
Πολύ επιλεκτικά θυμόμαστε στην Ελλάδα την αρχή της διακρίσεως των εξουσιών. Η  θύελλα που ξέσπασε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εξ αιτίας του εισαγγελικού πορίσματος για τις υποκλοπές ανέδειξε κατά τραγικό τρόπο το πόσο προσχηματικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν ακόμη και οι θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματός μας.