MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Λίστα Στάσση άνω των 48.000.000 ευρώ στα ΜΜΕ σε τρία χρόνια!

Η επέλαση των βαρβάρων: Ιλιγγιώδη ποσά σε επικοινωνία, ενώ οι Γενικές Διευθύνσεις από 7 έγιναν 14 και οι διευθυντές από 27 σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 100


Μια στρατιά ημέτερων παιδιών κατακλύζει τις στελεχικές θέσεις της ΔΕΗ επί των ημερών της διοίκησης Στάσση, οι οποίες όχι μόνο αυξήθηκαν θεαματικά όλο αυτό το διάστημα, αλλά και χρυσοπληρώνονται. Εξηγούμαστε:

Οι Γενικές Διευθύνσεις στη ΔΕΗ προ Στάσση ήταν εφτά και σήμερα είναι 14, ενώ στα σκαριά είναι ακόμη μία. Για να κατανοήσει κανείς αυτό το μέγεθος της… διεύρυνσης, αρκεί να αναλογιστεί ότι, όταν η ΔΕΗ είχε 37.000 εργαζομένους, προτού δηλαδή διασπαστεί σε ΔΕΔΔΗΕ (Διανομή Δικτύου) και ΑΔΜΗΕ (Δίκτυο Μεταφοράς), είχε μόλις έξι Γενικές Διευθύνσεις. Σήμερα που η ΔΕΗ έχει περίπου 6.500 εργαζομένους οι Γενικές Διευθύνσεις έφτασαν τις 14.

Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο με το ηλεκτρικό ρεύμα και ο κάθε Έλληνας πληρώνει την ημέρα 50 ευρώ σε ενέργεια κατά μ.ο.!

Αργύρης Ντινόπουλος

 
Ανακύκλωση και Ενέργεια οι μεγάλες μπίζνες της κυβέρνησης - Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ελληνικού λιγνίτη όσο το ποσοστό της νικοτίνης στα slim τσιγάρα!

O Κώστας Σημίτης ποτέ δεν «πλήρωσε» για το μεγάλο έγκλημα του Χρηματιστηρίου της πρώην Σοφοκλέους. Ακριβώς 20 χρόνια μετά -τον Νοέμβριο του 2020- συντελέστηκε το δεύτερο μεγάλο έγκλημα του Χρηματιστηρίου.


Τώρα όχι στο Χρηματιστήριο της πρώην Σοφοκλέους, αλλά στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας (Energy Exchange Group) (EnEx)

Φίλης Γ.: Δυστυχώς είμαστε σε ένα προοίμιο Γ' Παγκοσμίου Πολέμου

Ο κ. Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό RISE για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας (05-05-2022 | rise.gr).


Όπως είπε ο κ. Φίλης, οι Ρώσοι έχουν περάσει σε μια πιο ορθολογική στρατηγική και προσπαθούν να εκκαθαρίσουν τις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι το κάνανε τον πρώτο ενάμιση μήνα. Και εάν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό θα καταρρεύσει η ουκρανική άμυνα τουλάχιστον στην Ανατολική Ουκρανία και πλέον θα μιλάμε για αλλαγή των συνόρων.

Ο κ. Φίλης συνέχισε λέγοντας ότι σιγά σιγά οδηγούμαστε και στη δημιουργία ενός δυτικού μέτωπο το οποίο εφάπτεται με τη Μολδαβία, με την Πολωνία, με την Ουγγαρία, με τη Ρουμανία, δηλαδή με χώρες που είναι στο ΝΑΤΟ.

Ιλιγγιώδες το χρέος της Ν.Δ. … Ποιοι είναι λοιπόν οι «μπαταχτσήδες» ;

Ιλιγγιώδες το χρέος της Ν.Δ. την ώρα που οι πολίτες χάνουν τα σπίτια τους


Ως «πολυτελής» χαρακτηρίζεται η διοργάνωση του συνεδρίου Μητσοτάκη. Του οποίου τα στελέχη κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, λέγοντας ότι ο «τζάμπας πέθανε». Γεγονός απολύτως ψευδές, διότι ο τζάμπας ζει και ο κάνει μάλιστα συνέδριο!

Διότι το κόμμα Μητσοτάκη παραμένει στην κορυφή της λίστας χρέους των κομμάτων της Ε.Ε, με τις δανειακές υποχρεώσεις του να έχουν εκτιναχθεί στα 343 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους τελευταίους ισολογισμούς του.

Την ώρα μάλιστα που ο Έλληνας δανειολήπτης χάνει το σπίτι του για μερικά χιλιάρικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.

Gazmageddon: Οι δύο προβλέψεις για το αέριο και το 3ο ημίχρονο…

Αμέσως μετά την λήξη του πρώτου σκληρού lockdown στην Δύση, στις 28 Ιουνίου 2020, είχα ήδη ολοκληρώσει την πρώτη μελέτη για την αγορά Ενέργειας, τμήμα της οποίας είχα δημοσιεύσει στο SLpress, με ιδιαίτερα ανησυχητικά συμπεράσματα. Ένα από αυτά αφορούσε στο φυσικό αέριο. Είχε κάνει λόγο για Αρμαγεδδώνα, χρησιμοποιώντας το λογοπαίγνιο Gazmageddon. Για το άρθρο μου εκείνο είχα επικριθεί από μερίδα αναλυτών ότι κινδυνολογώ, μιας και οι τιμές του φυσικού αερίου ήταν τότε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τίποτε δεν προμήνυε ότι θα επακολουθούσε κάτι πολύ σοβαρό στην Αγορά.


Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Όταν έγραφα εκείνο το άρθρο, η τιμή του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ (Henry Hub) κατέγραφε ιστορικά χαμηλά στο 1,5 $. Ήταν δύσκολο να βρω συμπαραστάτες στην θεωρία μου ότι ερχόταν κρίση. Όσοι απέρριψαν αμέσως την πρόβλεψή μου και όσοι ελάχιστοι ασχολήθηκαν τότε ενδελεχώς, βλέποντας το επόμενο δίμηνο κάποιες αναιμικές αυξήσεις στα επίπεδα του 1,71 $ (στις 29/6) και 1,64 $ (στις 20/7) πείστηκαν ότι είχα κάνει μια λανθασμένη πρόβλεψη.