MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Φίλης Γ.: Δυστυχώς είμαστε σε ένα προοίμιο Γ' Παγκοσμίου Πολέμου

Ο κ. Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό RISE για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας (05-05-2022 | rise.gr).


Όπως είπε ο κ. Φίλης, οι Ρώσοι έχουν περάσει σε μια πιο ορθολογική στρατηγική και προσπαθούν να εκκαθαρίσουν τις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι το κάνανε τον πρώτο ενάμιση μήνα. Και εάν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό θα καταρρεύσει η ουκρανική άμυνα τουλάχιστον στην Ανατολική Ουκρανία και πλέον θα μιλάμε για αλλαγή των συνόρων.

Ο κ. Φίλης συνέχισε λέγοντας ότι σιγά σιγά οδηγούμαστε και στη δημιουργία ενός δυτικού μέτωπο το οποίο εφάπτεται με τη Μολδαβία, με την Πολωνία, με την Ουγγαρία, με τη Ρουμανία, δηλαδή με χώρες που είναι στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι είμαστε σε ένα προοίμιο Γ' Παγκοσμίου Πολέμου καθώς δημιουργούνται και άλλα μέτωπα, όπως είναι οι Αμερικανοί με τους Κινέζους, τα νησιά του Σολομώντος, η Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια. 
 


Ενημέρωση & Σκέψη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου