MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Οι πραγματικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ: Διαβάζοντας πίσω από τα κυβερνητικά αφηγήματα

Γράφει ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΡΟΓΛΗΣ*
 
Προ ολίγων ημερών (10-13 Απρ ) , διεξήχθει το οικονομικό forum των Δελφών…Στην υπόψη διοργάνωση, λαμβάνουν χώρα μεταξύ άλλων events, ομιλίες-παρουσιάσεις-συνεντεύξεις σημαντικών ομιλητών και προσωπικοτήτων, του εγχωρίου αλλά και του διεθνούς περιβάλλοντος, που συμμετέχουν (άλλοι πιο ενεργά, άλλοι λιγότερο ενεργά) με διάφορα  projects και πρωτοβουλίες στη διαμόρφωση των εξελίξεων,  στην οικονομία και στην ανάπτυξη τόσο της χώρας, όσο και στην ευρύτερη γειτονιά μας…
 

Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το κράτος δικαίου! Σε οριακό σημείο η Ελευθερία του Τύπου

Σε πρώτο πλάνο το σκάνδαλο των υποκλοπών, τα SSLAPPs κατά δημοσιογράφων και ο συγκεντρωτισμός των ΜΜΕ
 
Δεν έχει τέλος η κατάρρευση του κράτους δικαίου στη χώρα μας, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να είναι έκθετη για μια ακόμα φορά, μετά από έκθεση-«κόλαφο»  για την Ελευθερία του Τύπου και το σκάνδαλο υποκλοπών.
 
Σύμφωνα με την έκθεση της Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών για την Ευρώπη (Liberties), η χώρα μας, η οποία βρέθηκε στην 107η θέση για την Ελευθερία του Τύπου συγκαταλέγεται στα κράτη της Ευρώπης που μειώνουν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.