MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Χαστούκι από το Ευρωβαρόμετρο: Εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που προωθείται

Freepen.gr
- Μια άλλη εικόνα από εκείνη των δημοσκοπήσεων στη χώρα δίνει το Ευρωβαρόμετρο - Χειμώνας 2020-2021 με την ελληνική κοινή γνώμη να είναι αρκετά απογοητευμένη από την παρούσα κατάσταση τόσο στην οικονομία όσο και γενικά καθώς επίσης κι από τη λειτουργία του κράτους.


Ενδεικτικά παραθέτουμε τέσσερις από τις ερωτήσεις του Ευρωβαρόμετρου.

Όσοι ανοίξουν το σχετικό αρχείο στο τέλος για να διαβάσουν όλη την έρευνα θα διαπιστώσουν ότι σε σοβαρά ζητήματα υπάρχει απαισιοδοξία για το μέλλον.

Ξεκάθαρος ο Γ.Ιωαννίδης: «Κανένας διαχωρισμός με βάση τον εμβολιασμό» - Τι είπε για τους νεκρούς στην Ελλάδα

Όσα είπε ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης για εμβολιασμούς και νεκρούς από κορωνοϊό στην Ελλάδα


Αποκαλυπτικός γι' ακόμη μία φορά ο καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος μίλησε με επιστημονικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς και τον κορωνοϊό.

Ο καθηγητής Ιωαννίδης σύστησε στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και στους ευπαθείς, να εμβολιαστούν, παρόλα αυτά τόνισε ξεκάθαρα πως δεν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.


Ο καθηγητής Ιωαννίδης έδωσε στη δημοσιότητα και άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για τους θανάτους από κορωνοϊό, τα οποία δείχνουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ χειρότερη από πολλές χώρες.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ: “Το Δημόσιο πρέπει να αποζημιώσει όσους υποστούν βλάβες από τον εμβολιασμό”

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε ότι για τις τυχόν βλάβες που μπορούν να δημιουργηθούν μετά από εμβολιασμό (και ανεξάρτητα εάν δεν υπάρχει παράνομη πράξη γιατρού- ιατρικό λάθος, αλλά και η παρτίδα του εμβολίου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα) πρέπει οι παθόντες να αποζημιώνονται από το ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικότερα, το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε, ότι η προκαλούμενη από την πραγματοποίηση του εμβολιασμού βλάβη συνιστά υπέρμετρη θυσία για τον παθόντα (βλάβη υγείας και προσβολή της προσωπικότητάς του), η οποία υπερέβαινε τα όρια της θυσίας στην οποία είναι ανεκτό από την έννομη τάξη να υποβάλλονται οι πολίτες χάριν του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου. Για το λόγο αυτό, ο κάθε παθών ή παθούσα δικαιούται αποζημίωση από το Δημόσιο.