MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Χαθείτε από τα μάτια μας!

Εάν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει την εντολή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έχει καλώς. Εάν δεν μπορεί, τότε είναι καλύτερα να ανοίξει το δρόμο για κάποια επόμενη που θα δηλώσει ξεκάθαρα πως θέλει και είναι σε θέση να το κάνει, ανεξαρτήτως κόστους.

«Δεκάδες χιλιάδες εθνικιστές διαδήλωσαν στην Αθήνα εναντίον της προγραμματισμένης επικύρωσης της αλλαγής του ονόματος της Μακεδονίας σε Βόρεια Μακεδονία. Οι διαδηλώσεις κατά της μετονομασίας της ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία, ξεκίνησαν μετά το κάλεσμα δεξιών και εθνικιστικών οργανώσεων, ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας στο ελληνικό κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα». (Spiegel).

Η απάτη των πλεονασμάτων

Είναι εύλογη η υπόθεση πως η Ελλάδα οδηγείται ολοταχώς προς μία επόμενη χρεοκοπία εάν δεν διαγραφεί χρέος της, ενδεχομένως σε συνδυασμό με την έξοδο της από την Ευρωζώνη – αφού όπως έχει δηλώσει η Γερμανία, η διαγραφή δεν επιτρέπεται εντός της νομισματικής ένωσης.

«Στα 334,988 δις € ανήλθε στο τέλος της Γενικής Κυβέρνησης του 3ου τριμήνου του 2018, αυξημένο κατά 21,493 δις € σε σχέση με τα 313,495 δις € στο τέλος του αντίστοιχου τριμήνου του 2017. Σύμφωνα με τους μη τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης, το 3ο τρίμηνο 2018 υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα στη Γενική Κυβέρνηση ύψους 3,842 δις € έναντι 3,806 δις € το 3ο τρίμηνο του 2017.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ: Στα 334,988 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος

Στα 334,988 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της χώρας στο τέλος του 3ου τριμήνου του 2018, ξεπερνώντας κατά 21,493 δισ. ευρώ το 3ο τρίμηνο του 2017 και κατά 11,610 δισ. ευρώ το 2ο τρίμηνο του 2018, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης.


Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην εκταμίευση της τελευταίας δανειακής δόσης του 3ου Μνημονίου, ύψους 15 δισ. ευρώ, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αντιστοιχούσε το 3ο τρίμηνο του 2018 στο 182,2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), ποσοστό που είναι, για άλλη μια φορά, μακράν το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Kαρέ – καρέ η μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τα σοβαρά επεισόδια

Τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα. Πρόκειται για δέκα αστυνομικούς οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών αλλά και για τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν με ελαφρά δύσπνοια στο νοσοκομείο «Σωτηρία». 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ ένα άτομο τραυματίσθηκε με μαχαίρι στον μηρό, στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες ότι το περιστατικό αυτό συνδέεται με το συλλαλητήριο. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου δέχθηκε επίθεση και ένας φωτορεπόρτερ, από ομάδα αγνώστων και μεταφέρθηκε με τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Τόσο το ΕΚΑΒ όσο και το νοσοκομείο «Παίδων» διέψευσαν τη μεταφορά βρέφους με αναπνευστικά προβλήματα από το συλλαλητήριο. 

Ληγμένα από το 2017 και απαγορευμένα από διεθνείς συνθήκες ήταν τα χημικά που έπεσαν στο Σύνταγμα .

Πολίτες δημοσιεύουν τις φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα

Ληγμένα από το 2017 φαίνεται πως ήταν τα χημικά που έριξαν στο Σύνταγμα για να διαλύσουν το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία οι αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως καταγγέλλουν πολίτες που μετείχαν στο συλλαλητήριο δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, είναι εμφανές πως η ημερομηνία λήξης των χημικών έχει προ πολλού παρέλθει. Χαρακτηριστικά φαίνεται να έχουν λήξει από τον Ιανουάριο του 2017.