MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Μάζης Ι.: Γεωπολιτική ανασκόπηση Α', Β', Γ' και Δ' τριμήνου 2022

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, σε μια εξαιρετική γεωπολιτική ανασκόπηση του Α' τριμήνου του 2022 (20-12-2022).


Ο κ. Μάζης για το μήνα Ιανουάριο αναφέρθηκε στην άρση της αμερικανικής υποστήριξης του αγωγού Eastmed "για περιβαλλοντολογικούς αλλά και οικονομικούς λόγους εμπορικής βιωσιμότητας καθώς και για την αποφυγή εντάσεων στην περιοχή."

Για το μήνα Φεβρουάριο ο κ. Μάζης μίλησε για το Ουκρανικό ζήτημα και για τον 64ος γύρο των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας.

«Κάτι τρέχει» με τα τουρκικά F35 και ο Δρ Δ.Σταθακόπουλος μας το έχει πει από το 2019!

Από το 2019 ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος λέει ότι το θέμα των τουρκικών F-35, δυστυχώς παραμένει ανοιχτό. Η άποψη του μπορεί να ενοχλούσε όσους ακούν παντού «ραπίσματα κατά της Τουρκίας». Ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος δεν κάνει προβλέψεις .Κάνει ανάλυση αξιοποιώντας 32 χρόνια εμπειρίας στη νομική επιστήμη και 40 χρόνια συστηματικής και σοβαρής μελέτης της Τουρκίας.


Τι συμβαίνει λοιπόν με τα F-35 της Τουρκίας; Η τελευταία είδηση από τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ζητούν χρήματα από την Άγκυρα για την φύλαξη των F-35 που δεν έχουν παραδοθεί και φυλάσσονται σε αμερικανικό έδαφος. Τι σημαίνει αυτό;

«Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων»! Η αλήθεια, γιατί η κοροϊδία έχει (;) και τα όρια της! Π.Γερογλής

Γράφει ο
Παν Γερογλής*
 
H ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ….
 
….Και όπως έλεγα, σταθερά πάντα πρώτοι στις τελευταίες θέσεις…και συγκεκριμένα καταλαμβάνουμε την 26η θέση στους 27 της Ε.Ε.
 
Με στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης (πηγή EUROSTAT).