MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Πύρινη κόλαση σε Κουβαρά, Λουτράκι, Δερβενοχώρια - Στο έλεος της πυρκαγιάς σπίτια, περιουσίες - Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων

Συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με εναέρια μέσα και πεζοπόρα σε Λαγονήσι, Λουτράκι, Καπαρέλλι
 
Δύο ώρες ήταν αρκετές για να καλύψει απόσταση 12 χιλιομέτρων η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 17/7 στον Νέο Κουβαρά Αττικής η οποία μαίνεται αφήνοντας στο πέρασμα της τεράστια οικολογική καταστροφή αλλά και ζημιές σε σπίτια, περιουσίες κατοίκων.

Την ίδια ώρα, πύρινα μέτωπα εντοπίζονται με σοβαρές προεκτάσεις σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια.

Όπως ανέφερε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, η εικόνα παρουσιάζει πάντως βελτίωση στην Αττική ενώ στο ευρύτερο σημείο του Ν. Κουβαρά επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Η κυβέρνηση έχει μυστική ατζέντα για τη Χάγη με… υποχωρήσεις – Μητσοτάκης - Erdogan ανοίγουν τις ελληνοτουρκικές διαφορές

Xρονικό ορόσημο αρκετών και δυσμενών αλλαγών στην ισορροπία των ελληνοτουρκικών σχέσεων η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους
 
Τις πολύ αρνητικές προοπτικές με τις οποίες ξεκινάει η νέα κυβερνητική θητεία στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής συζητάνε πολιτικοί και διπλωματικοί παρατηρητές. 

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους αποτέλεσε το χρονικό ορόσημο αρκετών και δυσμενών αλλαγών στην ισορροπία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.