MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτοί θα είναι η σύνθεση της Κομισιόν

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε την Πέμπτη, τη θέση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, δεν καταλαμβάνει τελικά ο Γάλλος Μοσκοβισί, αλλά ο «εκλεκτός» των Γερμανών, πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν. 

Δημόσιο: «Πλεόνασμα» αλλά με τα χρήματα των φορολογουμένων!

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ «κατασκεύασε» το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2014, μπλοκάροντας τις επιστροφές φόρων και πληρώνοντας με το σταγονόμετρο μόνο τις παλιές οφειλές του προς τους ιδιώτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν από 666.000.000 ευρώ στο τέλος Ιουνίου στα 742.000.000 ευρώ στο τέλος Ιουλίου.

ΟΟΣΑ: Να σταματήσει η μείωση των μισθών στην Ελλάδα

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε, με την έκθεσή του για τις προοπτικές απασχόλησης (Employment Outlook 2014), ότι η ανεργία στην περιοχή θα παραμείνει αρκετά υψηλότερη από τα προ κρίσης επίπεδα, παρά την περιορισμένη μείωσή της έως το τέλος του 2015.

Η έκθεση προβλέπει ότι τα μέσα ποσοστά ανεργίας θα μειωθούν ελαφρά τους επόμενους 18 μήνες στην περιοχή του ΟΟΣΑ- από 7,4% στα μέσα του 2014 στο 7,1% στο τέλος του 2015.