MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Β. Λύκος : Περιβάλλον Covid – 19 με Πανδημία Συμφερόντων;

Ο Βασίλης Λύκος , Δρ. Βιολόγος-Περιβαλλοντολόγος Πανεπιστημίου Κρήτης, μιλώντας στον 98.4 , σημείωσε πως με αφορμή την πανδημία, πορευόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, βάζοντας όλα τα ιατροβιοφαρμακευτικά όπλα στη φαρέτρα μας με πρώτιστο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και ειδικά της πρωτοβάθμιας αλλά και τη χρήση μαζικών αντιπροσωπευτικών tests, που θα μετρώνται προοπτικά κι όχι αναδρομικά, προστατεύοντας όμως, πάντα τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Σημείωσε ότι την ώρα που μονοδιάστατα γίνεται συζήτηση για τα εμβόλια και καμία για τα φάρμακα συμπληρωματικά για όσους νοσούν, στην Ελλάδα, ακόμη και η ύπαρξη τεστ αντισωμάτων πριν τον εμβολιασμό , ώστε να δούμε ποιοι πραγματικά αξίζει να το κάνουν , είναι άγνωστη συζήτηση στα υπό λειτουργία εμβολιαστικά κέντρα, αποκαλύπτοντας ταυτόχορνα, ότι ετοιμάζονται ΣΔΙΤ του Δημοσίου με μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα , ώστε με επιδότηση να μπουν και αυτά στο κομματι του εμβολιασμού. 
 

Ο Τιτανικός του Αιγαίου

Δυστυχώς οι Έλληνες δεν ρωτούν καν από πού προέρχονται ή από πού θα προέλθουν τα χρήματα που ζητούν για τη στήριξη τους – ενώ η κυβέρνηση δεν τους λέει πως πρόκειται για δανεικά που θα επιστρέψουν στο πολλαπλάσιο τόσο οι ίδιοι, όσο και τα παιδιά τους. Ούτε πως τα ανταλλάγματα που θα ζητηθούν αυτή τη φορά για μία επόμενη δανειακή σύμβαση συνοδεία μνημονίου, θα αφορούν την εδαφική ή θαλάσσια κυριαρχία μας – αφού έχουμε υποθηκεύσει όλα τα άλλα, με τα προηγούμενα μνημόνια/δανειακές συμβάσεις και ειδικά με το PSI. Εμείς βέβαια δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε κανέναν τέτοιες γιορτινές αλλά και σκοτεινές ημέρες λόγω της πανδημίας που μαίνεται και του κλειδώματος της οικονομίας – κάτι που όμως δεν σημαίνει πως θα υιοθετήσουμε τη διασπορά ψευδών ελπίδων εκ μέρους των άλλων ή/και τα τεχνάσματα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.