MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Οι 500.000 νέοι που έφυγαν από τη χώρα μείωσαν την ανεργία, όχι η κυβέρνηση!

Μεγάλη βδομάδα που είναι, η κυβέρνηση αποφάσισε να βαπτίσει το κρέας… ψάρι, σ’ ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα, αυτόν της ανεργίας.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Αναδημοσίευση από: thecaller.gr

Μας λέει, ξεδιάντροπα, ότι τη μείωσε και ξεχνά επίτηδες, πως περισσότεροι από τους μισούς των άνω των 500.000 νέων μας- που εγκατέλειψαν τη χώρα για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, εξαιτίας της κρίσης, αλλά και της έλλειψης αξιοκρατίας στις προσλήψεις του Δημοσίου - έφυγαν από το 2015 και μετά. 

Η δημοκρατία των ελίτ

Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει μέσω της εκλογικής διαδικασίας, αλλά μόνο από τις μαζικές κινητοποιήσεις των Πολιτών – όπως είναι η συλλογική αποχή από τους χώρους εργασίας ή/και από τις τραπεζικές συναλλαγές.

Επικαιρότητα 

Μεγάλο Σάββατο, Ανάσταση. Θερμές ευχές από όλους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για 8η συνεχή χρονιά οι τελευταίες χωρίς να έχουν ακόμη ευοδωθεί – αφού η Ελλάδα συνεχίζει να βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, χωρίς να φαίνονται κάποιες καλύτερες προοπτικές για το μέλλον της. Οι περισσότεροι έχουν βέβαια συνηθίσει τη μιζέρια της καθημερινότητας τους, προσπαθώντας να καθησυχάσουν τον εαυτό τους λέγοντας του πως υπάρχουν χειρότερα – κάτι που ασφαλώς ισχύει, αλλά δεν εξυπηρετεί κανέναν, αφού εάν είχε την αντίληψη αυτή ο άνθρωπος θα ήταν ακόμη στην εποχή των σπηλαίων. 

Το παράδειγμα της Ρωσίας

Αυτό που έλειπε και συνεχίζει να λείπει από την Ελλάδα είναι μία ορθολογική δική της στρατηγική, σε σχέση τόσο με την οικονομία, όσο και με την άμυνα της – ένα Εθνικό Συμβούλιο Χρέους και ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Άποψη

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, η εσωτερική αξία του νομίσματος μίας χώρας προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό και την εξωτερική του αξία – ενώ οι αξίες αυτές διαμορφώνονται από τις επιδόσεις της οικονομίας της, όπως είναι το πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός και ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης. Κάτι ανάλογο ισχύει επίσης για τις διεθνείς σχέσεις της, οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την οικονομική της υγεία – γεγονός που φαίνεται καθαρά σήμερα στην Ελλάδα όπου οι πάντες, εταίροι, φίλοι και εχθροί, προσπαθούν να της υφαρπάξουν ότι μπορούν, διαισθανόμενοι πως δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τίποτα.

Βρυξέλλες: Οποιος θέλει μείωση χρέους πρέπει να ανεχθεί αυστηρότερο έλεγχο


Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε αξιωματούχος της ΕΕ, συνδέοντας την ελάφρυνση χρέους με αυστηρότερη επιτήρηση.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» ο αξιωματούχος των Βρυξελλών είπε χαρακτηριστικά: «Οποιος θέλει ελαφρύνσεις χρέους, που εκτείνονται σε δεκαετίες μετά τη λήξη του προγράμματος, πρέπει να ανεχθεί αυστηρότερο έλεγχο».