MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Νέο “μπούκωμα” στα ΜΜΕ με 20 εκατομμύρια ευρώ …πληρώνουν την σιωπή των “ανεξάρτητων” δημοσιογράφων για την χώρα που κάηκε από άκρη σε άκρη.

Του Άρη Σπίνου

Με νέες δεσμίδες 500ευρων προς τα ΜΜΕ θα προσπαθήσει η κυβέρνηση, για τρίτη φορά, να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα σε βάρος της. Το νέο φαγοπότι θα περιλαμβάνει πακέτο 20 εκατ. ευρώ, που θα απευθύνεται σε εκδοτικές εταιρείες έντυπου Τύπου, περιφερειακά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά πακέτο στήριξης ΜΜΕ, που συμπληρώνει την… αδρή χρηματοδότηση των media από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη με επιχείρημα την πανδημική κρίση της Covid-19.

Για να δούμε λοιπόν τι “σώθηκε” στην Εύβοια; Εικόνα από δορυφόρο

Για να δούμε λοιπόν τι σώθηκε στην Εύβοια, όπως μας κάλεσε να κάνουμε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου έδωσε. Η εικόνα από το δορυφόρο είναι αποκαρδιωτική! Η Εύβοια καμμένη από το ένα άκρο ως το άλλο…


Η εικόνα δεν δείχνει μόνο τις απέραντες καμένες εκτάσεις…Όλη αυτή η περιοχή “νέκρωσε” και οικονομικά. Άνθρωποι έχασαν όχι μόνο σπίτια και περιουσίες αλλά και τη δουλειά τους, την οποία δεν υπάρχει ελπίδα να ξαναβρούν. Ζούσαν από το δάσος και δεν μπορούν να περιμένουν 20,30 ή 40 χρόνια για να ξαναδουλέψουν.

Μια φωτιά που έκαιγε σχεδόν 10 ημέρες και έσβησε οριστικά όταν ο Θεός έδειξε οίκτο και έριξε σταγόνες βροχής στην καμένη γη…

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ να ενημερώνουν τους πολίτες ότι ο εμβολιασμός για τον Covid-19 δεν είναι υποχρεωτικός, προτρέπει η…

… Κοιν.Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης


Κατευθυντήριες οδηγίες στο θέμα του εμβολιασμού για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού περιέχονται στο Ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μεταξύ των οδηγιών, τα κράτη-μέλη της ΕΕ παροτρύνονται να παρέχουν επαρκή ενημέρωση στους πολίτες ότι ο εμβολιασμός για τον Covid-19 δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υφίσταται οποιουδήποτε είδους πίεση για να εμβολιασθεί. Τονίζεται επίσης ότι κανένας δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιασθεί κατ΄επιλογήν του.