MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Στρατηγική Ασφάλειας - Θεσμοί, Κοινωνία και Υποδομές- Γεωστρατηγική και Γεωπολιτική

Στις "Αντιθέσεις" μια αποκαλυπτική συζήτηση για την Στρατηγική Ασφάλειας από τις υποδομές και την καθημερινότητα του πολίτη, μέχρι τα μεγάλα πεδία θεσμικών λειτουργιών και δικαιωμάτων , έως την γεωστρατηγική,  στην εποχή του μεγάλου γεωπολιτικού επαναπροσδιορισμού διεθνώς.


Ο Κώστας Πικραμένος, Διευθυντής Ερευνών της CP Consulting,  εταιρείας εκπόνησης στρατηγικών μελέτων με έδρα τη Μασσαλία και Εμπειρογνώμονας στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα Στρατηγικής Ασφάλειας,  Τουρκίας, Υπηρεσιών Πληροφοριών και Πολιτικού Ισλάμ, σε μια συζήτηση με αποκαλύψεις φωτιά :

- Tι είναι κατ'ουσίαν η Εθνική Ασφάλεια και ποιοί θεσμοί αποτελούν την Αρχιτεκτονική Εθνικής Ασφάλειας; Τι διαθέτει και τι όχι η Ελλάδα , εν έτει 2024;

Θεσμική κατρακύλα που φέρνει εθνικό ακρωτηριασμό-Θέμης Τζήμας

Την οικονομική κατρακύλα της χώρας την ακολουθεί η θεσμική κατάρρευση. Όσα συμβαίνουν στην χώρα σε επίπεδο λειτουργίας βασικών θεσμών είναι πρωτάκουστα. Ο Θέμης Τζήμας, δικηγόρος και διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλά χωρίς ενδοιασμούς για την παρακμή μας που αποτυπώνεται ακόμη και στην διαχείριση των σοβαρών εθνικών θεμάτων.
 
«Υπάρχει μια κατάσταση εσωτερικής αποικιοποίησης στη χώρα. Έχουμε ένα σύστημα εξουσίας του οποίου έχει τα λεφτά είτε είναι έξω, είτε σε παρασιτικές δραστηριότητες εντός της χώρας.
 

Νίκος Πλακιάς: «Ξόδεψαν επταπλάσια χρήματα για το ξεμπάζωμα του χώρου του εγκλήματος των Τεμπών από όσα χρειαζόντουσαν για την τηλεδιοίκηση»!

Τι αποκάλυψε ο τραγικός πατέρας των διδύμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη
 
Σε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε ο τραγικός πατέρας των διδύμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην σφαγή των Τεμπών, ο Νίκος Πλακιάς, αφού όπως αναφέρει το κόστος για μία στοιχειώδη τηλεδιοίκηση (για την επισκευή της) στην περιοχή της Λάρισας ήταν μόλις 90.000 € και το κράτος για να μεταφέρει υλικά και βαγόνια από τον χώρο του εγκλήματος σε άλλη περιοχή ξόδεψε 647.862€!
 

Ελληνοτουρκικά: Όταν θέλεις να παραδοθείς δεν υπάρχει τρόπος να κρυφτείς

epa11015595 Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (L) talks with Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) after their meeting at Maximos Mansion in Athens, Greece, 07 December 2023. The Turkish president is visiting Athens in the context of the 5th Greece-Turkey High Level Cooperation Council. EPA/YANNIS KOLESIDIS 
 
Για να μη μασάμε τα λόγια μας πρέπει να παραδεχτούμε ότι το καλύτερο στήριγμα στην κυβέρνηση το παρέχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η έκδηλη ανικανότητά τους. Και η επί της ουσίας ταύτισή τους στα ουσιώδη, πολιτικά, οικονομικά και εθνικά θέματα. Προστίθεται και η εσωκομματική “αντιπολίτευση” που, όμως, αποδεικνύεται τουλάχιστον το ίδιο αναποτελεσματική.
 
Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από όσα έκαναν αν όχι όλοι τουλάχιστον οι περισσότεροι από τους προηγούμενους. Για παράδειγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί πιστά τον δρόμο που άνοιξε ο Σημίτης στα οικονομικά αλλά και στα ελληνοτουρκικά. Κανείς δεν αμφισβητεί ιδεολογικά ούτε πρακτικά αυτόν τον δρόμο.