MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΠΑΝΔΗΜΑΓΩΓΟΙ - The Documentary

Το ντοκιμαντέρ για την πανδημία. 
 
Η ανασκόπηση των πεπραγμένων, της ακολουθίας, της ανακολουθίας και του κλίματος φόβου.
 

Δρ. Β. Λύκος : Οδηγούμαστε σε απόλυτη ενεργειακή εξάρτηση και ενεργειακή φτώχεια

Ο Δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Λύκος μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι την ώρα που η Γερμανία έχει εγκαταλείψει στη πράξη , τις ανεμογεννήτριες από το 2019 και κάνει πράσινη ανάπτυξη μόνο στα λόγια, ταυτόχρονα σπρώχνει την Ελλάδα και άλλες χώρες του φτωχότερου Ευρωπαϊκού Νότου , στην ενεργειακή καταστροφή, εξάρτηση και φτωχοποίηση, για να πουλήσει ανεμογεννήτριες. 
 

ΒΙΟΗΡΩΕΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Είναι συγκλονιστικό! Στην Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Πανεπιστήμονα Αριστοτέλη, Έλληνες Επιστήμονες κατάφεραν να βρουν το φάρμακο κατά του κορωνοϊού, γεμίζοντας ελπίδα ολόκληρη την ανθρωπότητα! 
 
Το φάρμακο έχει δυνητική επιτυχία τουλάχιστον 90%, ακόμη και σε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα και προχωρημένη ηλικία, δεν έχει παρενέργειες, δεν αφορά DNA ή mRNA και χορηγείται με μια απλή σύριγγα, γλυτώνοντας από θάνατο, μέσα σε 48 ώρες, τους ασθενείς, οδηγώντας τους σε πλήρη θεραπεία και πραγματική Ελευθερία! 

Τον μισό χρόνο δουλεύουμε για την εφορία

Το 2021 οι Ελληνες φορολογούμενοι εργάστηκαν 179 ημέρες για να πληρώσουν φόρους και εισφορές 71,9 δισ. ευρώ


Προκόπης Χατζηνικολάου


Απελευθερωμένοι από την περασμένη Τρίτη 29 Ιουνίου είναι οι Ελληνες φορολογούμενοι (πολίτες και επιχειρήσεις) έχοντας καλύψει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει να αποδώσουν στο κράτος το 2021.

Εκατόν εβδομήντα εννέα ημέρες εργαστήκαμε για να πληρώσουμε 71,9 δισ. ευρώ, ποσό που είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που καταβάλλουν τα νοικοκυριά για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους. Αν συνυπολογιστεί το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2021, το οποίο αντιπροσωπεύει μελλοντικούς φόρους, τότε η ημέρα φορολογικής ελευθερίας για το 2021 θα έρθει σε 42 ημέρες και συγκεκριμένα τη 10η Αυγούστου.

Ερευνα Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών: Ο κορωνοϊός “χτύπησε” τους μικρομεσαίους – 3 στους 4 έχουν υποστεί ζημιά

Από κοροναϊό «νόσησαν» οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τρεις στους τέσσερις επιχειρηματίες δηλώνουν ότι έχουν υποστεί μεγαλύτερες ή μικρότερες ζημιές κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ μόλις ένας στους τρεις θεωρεί ότι βοήθησαν τα μέτρα στήριξης.


Παρ’ όλα αυτά οι δύο στους τρεις είναι αισιόδοξοι για την πορεία της δικής τους επιχείρησης. Συνολικά δε για τον νέο νόμο για τα εργασιακά, θετική άποψη έχουν παραπάνω από τους μισούς.

Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, τα ευρήματα της νέας μεγάλης έρευνας που πραγματοποίησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την Εταιρεία Δημοσκοπήσεων και Ερευνών OPINION POLL, από την οποία αναδεικνύονται σημαντικά συμπεράσματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την αγορά.

H έρευνα υλοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 επιχειρηματιών – επαγγελματιών μελών του Ε.Ε.Α και βασικά πεδία διερεύνησης ήταν οι απόψεις για τον νέο Νόμο για τα Εργασιακά και τον Πτωχευτικό Κώδικα αλλά και η κατάσταση των Επιχειρήσεων.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι το 89% του δείγματος ήταν Επιχειρήσεις μέχρι 10 εργαζόμενους ( το 77% μέχρι 5 εργαζόμενους και το 12% από 6 έως 10 εργαζόμενους)