MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Επίσημη παραδοχή: Κρατική κατασκοπεία εκατομμυρίων πολιτών κατά τη διάρκεια των lockdowns

Ο Τζορτζ Όργουελ πιο επίκαιρος από ποτέ...


Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC) παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε κρυφά δεδομένα τοποθεσίας από τουλάχιστον 33 εκατομμύρια κινητές συσκευές (σ.σ. ο πληθυσμός του Καναδά είναι περίπου 38 εκατ.) για να αναλύσει την κίνηση των ανθρώπων κατά τη διάρκεια των lockdowns για τον κορωνοϊό.

Η Υπηρεσία νωρίτερα αυτό το έτος συνέλεξε δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών γεωεντοπισμού από πύργους κινητής τηλεφωνίας, «λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της πανδημίας», δήλωσε εκπρόσωπος της PHAC στην National Post, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά μια αναφορά του Blacklock’s Reporter.

Τα δεδομένα παρακολούθησης φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων περιορισμού και τον εντοπισμό πιθανών δεσμών μεταξύ της κίνησης των ανθρώπων και της εξάπλωσης του Covid-19.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ! «Υπερβολικά πολλοί νεκροί στην Ελλάδα»

( John.k - Ακόμα και οι δικοί του τον κράζουν ! )


«Και στην Ελλάδα το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει φθάσει στα όριά του», γράφει η tageszeitung, με τίτλο «Υπερβολικά πολλοί νεκροί στην Ελλάδα». Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Από κοινού με τον συνάδελφό του Θεόδωρο Λύτρα, ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας δημοσίευσε μελέτη στο Scandinavian Journal of Public Health για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η μελέτη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το ΕΣΥ μπορεί να διαχειριστεί μέχρι και 400 ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ. Όταν όμως ξεπεραστεί αυτό το όριο, αυξάνεται η θνησιμότητα κατά 25%, και σε πάνω από 800 ασθενείς κατά 57%.

Ίλιγγος: 18,5 δις το κόστος των ενεργειακών αυξήσεων για τη χώρα μας το 2021-2022

Μόνη λύση για το ενεργειακό αδιέξοδο η αυτάρκεια

Καθώς συνεχίζεται η ξέφρενη κούρσα ανόδου των τιμών ενέργειας στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενέργειας αλλά και στο Ελληνικό (ΕΧΕ) οι ανατιμήσεις έχουν αρχίσει και περνούν για τα καλά στους λογαριασμούς ηλεκτρικού και φυσικού αερίου των καταναλωτών.

• Του Κ.Ν.Σταμπολή*

Με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, αφού συμβάλλουν άμεσα στην άνοδο του τιμαρίθμου και στην δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων όσο και στην αύξηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Υπολογίζεται ότι μόνο για καθαρές εισαγωγές πετρελαίου (που και αυτό έχει ανατιμηθεί κατά 50% από τις αρχές του έτους) και φυσικού αερίου η Ελλάδα θα πληρώσει το 2021 σχεδόν € 8,5 δισεκ., δηλ. 40% επιπλέον του περυσινού λογαριασμού. Ενώ το κονδύλι αυτό ενδέχεται να φθάσει τα € 10,0 δισεκ. το 2022 αφού δεν προβλέπεται άμεσα μείωση των ενεργειακών τιμών.