MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Κ.Μητσοτάκης: «Εγώ έριξα τις τιμές του φυσικού αερίου στην παγκόσμια αγορά κατά 50%»!

Επικοινωνιακό σόου Κ.Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες


Απίστευτα πράγματα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου στις Βερσαλλίες, καθώς μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους ισχυρίστηκε ότι αυτός έριξε τις τιμές της παγκόσμιας αγοράς του φυσικού αερίου!


«Ενδεικτικά αναφέρω, μόλις τις τελευταίες τέσσερις μέρες, από τη στιγμή δηλαδή που δημοσιοποιήθηκε η πρότασή μου, και το ανακοινωθέν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αγορά φυσικού αερίου έχει πέσει κατά 50%. Από περίπου 220 που ήτανε πριν από πέντε μέρες, γύρω στο 115 είδα ότι βρίσκεται πριν από μία ώρα», δήλωσε, επί λέξει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Παγκόσμια Γεωπολιτική Πυροδότηση από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία

"ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ" με τον Γιώργο Σαχίνη

Στην ΚΡΗΤΗ TV

H κορύφωση του δράματος και της τραγωδίας στην Ουκρανία, στρατιωτικά , πολιτικά και ανθρωπιστικά , με την κλιμάκωση της Ρωσικής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα του πολέμου .

Οι εξελίξεις και οι προεκτάσεις του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, τα βασικά συμπεράσματα στο πεδίο των μαχών 9 ημέρες μετά την εισβολή , τα όρια και τα αποτελέσματα των εκατέρωθεν στρατηγικών στοχεύσεων.

Υπάρχει και με ποιο τρόπο περιθώριο απεμπλοκής ή είμαστε σε φάση απόλυτου αδιεξόδου ;

Οι αλλαγές τεκτονικής σημασίας που σηματοδοτεί στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμιες επιδράσεις και ανακατανομές για τους μεγάλους πόλους ισχύος

Προβλέψεις-σοκ: Στα 3-4 ευρώ το ψωμί στην Ελλάδα λόγω των ρωσικών αντι-κυρώσεων στη Δύση!

( John.k - Με εντολή Μητσοτάκη ... )
 
«Θα υπάρχουν προϊόντα που δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε» λέει ο Π.Μόσχος

Στα ύψη αναμένεται να ανεβούν οι τιμές σε όλους τους τομείς της οικονομίας μέσα στους επόμενους μήνες, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά και λόγω των ρωσικών αντι-κυρώσεων στη Δύση.

Όπως ήδη σας αποκάλυψε το pronews.gr η Ρωσία επέβαλε αντι-κυρώσεις σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, με την απαγόρευση πώλησης δημητριακών σε ΕΕ και ΗΠΑ, οδηγώντας σε εκτίναξη τιμών τα βασικά ήδη διατροφής.

Με τη δικαιολογία ότι πρέπει να έχει αποθέματα, ουσιαστικά η Ρωσία, η χώρα που αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα δημητριακών του πλανήτη, απαγορεύει την πώληση δημητριακών στη Δύση και θα εξάγει μόνο σε χώρες φιλικές προς αυτήν, ενώ πλέον ελέγχει και την παραγωγή και διακίνηση δημητριακών και στην Ουκρανία που αποτελεί μεγάλη παραγωγό χώρα.

Ιωάννης Μάζης - Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμείς οι χρήσιμοι ηλίθιοι

Ιωάννης Μάζης: Εμείς οι χρήσιμοι ηλίθιοι 
 
Τις γεωπολιτικές προεκτάσεις του πολέμου στην Ουκρανία, το ρόλο της Τουρκίας και τη στάση της Ελλάδας ανέλυσε ο Ιωάννης Μάζης. 
 
Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Επιστήμης, Ιωάννης Μάζης, σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Λιάκο για το διαδικτυακό κανάλι της ΕΑΑΣ.