MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Σ Καλεντερίδης:Η Επανάσταση του '21 έμεινε ανολοκλήρωτη. Να κάνουμε την Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη

Ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης στέλνει το δικό του μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, φωτίζοντας όλες τις πτυχές του Ιερού Αγώνα που καθόρισαν την ιστορία (25/03/2021).
 
 
 
 
 

Κων/νος Πουλάς: Η πανδημία διαχειρίζεται από ανθρώπους χωρίς γνώση

«Οδηγούμαστε χωρίς φρένα στο γκρεμό – Δισυπόστατος ο ιός» Με τις κουβέντες αυτές ο Κων/νος Πουλάς αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, καταδεικνύει την κρισιμότητα των στιγμών. Παράλληλα απευθύνει έκκληση στους επιστήμονες που δεν κατέχουν το αντικείμενο αλλά κατέχουν θέσεις και λαμβάνουν αποφάσεις να ενημερωθούν για τα δεδομένα της νόσου. Κρίσιμο μέγεθος για τον ίδιο είναι κι οι αναφορές που θα έπρεπε να υπάρχουν από τους εμβολιασμένους και τους γιατρούς, με στοιχεία όπως: εάν έχουν κολλήσει τον ιό, εάν έχουν υπάρξει προβλήματα μετά τον εμβολιασμό στους ίδιους κι όποια άλλη ιατρική παρατήρηση. Αναφέρει ότι ο ιός είναι δισυπόστατος και πως απαιτείται άλλη προσέγγιση από την επιστημονική κοινότητα. Επιμένει παράλληλα ότι ο Απρίλιος θα είναι κρίσιμος μήνας για την πορεία της πανδημίας. 
 

Μάζης: “Ευρωπαϊκή προστασία στην Τουρκία με αμερικανική εντολή”

Από νωρίς το πρωί γίνεται φιλότιμη προσπάθεια να παρουσιαστεί στην κοινή γνώμη ότι “όλα πήγαν καλά” για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Τίποτα δεν πήγε καλά κι αν εξακολουθούν κάποιοι να πιστεύουν ότι τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό μπορούν να αντιμετωπίζονται με “επικοινωνία” και διαστρέβλωση, τότε τα χειρότερα ακόμη δεν τα ΄χούμε δει.


Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας λοιπόν ας δούμε πως σχολίασε το κοινο ανακοινωθέν ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στο Kontra Channel:

“Οι πανηγυρισμοί δεν επιτρέπονται…Ισχυρή προσπάθεια της ΕΕ να διασώσει την Τουρκία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Υπάκουσε στις ΗΠΑ που λένε στην Ευρώπη “δώστε χρόνο στην Τουρκία”.

Οι Γερμανοί «ξέχασαν» την εθνική μας επέτειο: Ούτε μία δήλωση & στήριξη σε Τουρκία - Νέο «όχι» και για τις αποζημιώσεις!

Οι «φίλοι» μας Γερμανοί είπαν νέο «όχι» για αποζημιώσεις και επιστροφή του κατοχικού δανείου στην Ελλάδα


Ηγέτες από κάθε γωνιά της Γης έκαναν δηλώσεις για την εθνική επέτειο της Ελλάδας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, όχι όμως οι Γερμανοί.

Η Γερμανία μάλλον... «ξέχασε» να το κάνει, καθώς δεν υπήρξε ούτε μία δήλωση, ούτε μία ανακοίνωση, αλλά ούτε εστάλη κάποιο γραπτό μήνυμα με αφορμή το 1821.

 
Η μόνη δήλωση που έγινε ήταν από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος έστειλε τα συγχαρητήριά του για την Εθνική Εορτή της Ελλάδας και για την σημερινή 200ή Επέτειο από την έναρξη της Επανάστασης σε μήνυμά του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.