MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Το ΙΝΚΑ ανακοίνωσε μποϊκοτάζ σε γαλακτοκομικά και τυροκομικά – «Δεν αγοράζουμε για μία εβδομάδα – Τέρμα η κοροϊδία»

«Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς» - «Σφαλιάρα» στο «καλάθι του φτωχού» της κυβέρνησης
 
Το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε μποϊκοτάζ μίας εβδομάδας κατά της ακρίβειας στα τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γάλατα και γιαούρτια, έπειτα από απαίτηση των καταναλωτών ως αντίδραση στις ανατιμήσεις στην αγορά τροφίμων ανακοίνωσε ότι.
 
Φυσικά, πρόκειται για μία ξεκάθαρη αποτυχία του περιβόητου… «καλαθιού του φτωχού» το οποίο διαφημίζει όπου βρεθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
 

Paul Krugman: «Η FED επαναλαμβάνει τα λάθη του 1970 και η ΕΚΤ τα λάθη του 2011 και μας οδηγούν στην άβυσσο»

Δημιούργησαν μία χρηματοπιστωτική «φούσκα» λόγω πανδημίας και τώρα την «σκάνε» μόνοι τους!
 
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman, πιστεύει πως η FED επαναλαμβάνει τα λάθη του 1970 και η ΕΚΤ τα λάθη του 2011 και οδηγούν τον πλανήτη στην άβυσσο.
 
FED, ΕΤ και Τράπεζα της Αγγλίας, διαπράττουν ασυγχώρητα back-to-back λάθη: πρώτα ενίσχυσαν τον Μεγάλο Πληθωρισμό στις αρχές της δεκαετίας του 2020 με μια εκρηκτική νομισματική επέκταση, και στη συνέχεια μεταπήδησαν στο άλλο άκρο της νομισματικής συρρίκνωσης, και στις δύο περιπτώσεις με πλήρη περιφρόνηση της τυπικής ποσοτικής θεωρίας του χρήματος.
 

Ο Ναφτάλι Μπένετ αποκαλύπτει: Η Δύση επιθυμεί συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία και όχι ειρήνη

Γράφει ο
 
Ιωάννης Μπαλτζώης*
 
Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτος, οι μάχες είναι σκληρές και η μεγάλη ανθρωποθυσία, στον βωμό γεωστρατηγικών επιδιώξεων των κρατικών δρώντων που έχουν συμφέροντα για τον πόλεμο αυτό,  επιδιώκουν την συνέχισή του. Και όπως αποκαλύπτεται σήμερα, αυτός ο ανηλεής πόλεμος με τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινων απωλειών, ιδιαίτερα από ουκρανικής πλευράς, θα μπορούσε να σταματήσει στα αρχικά του στάδια. Έχουμε αναφερθεί, ότι αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να αποφευχθεί, αλλά ήταν επιδιωκόμενος. Τώρα λοιπόν αποκαλύπτεται, από τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, ότι στις αρχές Μαρτίου 2022, λίγες ημέρες από την έναρξή του , θα μπορούσαν όλα να είχαν τελειώσει, να είχε επιτευχθεί ειρήνη, αλλά όπως αποκαλύπτει,  κάποιοι στην Δύση δεν ήθελαν.