MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Σύνορα της καρδιάς, Γαλάζιες πατρίδες και Πράσινα άλογα…

Η Τουρκία συνυπάρχει στον πλανήτη με εκατοντάδες ακόμα χώρες και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται μόνιμα σαν κακομαθημένο παιδί που απαιτεί την ικανοποίηση κάθε αξίωσης – όσο εξωφρενικά παράλογη και αν είναι. 

Άποψη
– του Λεωνίδα Κουμάκη 

Ζούμε σε μια εποχή που επανεμφανίζεται στην γειτονιά μας ένας επικίνδυνος Χιτλερίσκος «παλιάς κοπής» ο οποίος ονειρεύεται την επανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τα πρότυπα του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή (1494-1566). 

ΑΑΔΕ, ο δεύτερος πυλώνας της ληστείας

Όταν βλέπει κανείς πως οι Έλληνες συνεχίζουν να ψηφίζουν αυτούς που διενέργησαν τόσο φρικιαστικά εγκλήματα εις βάρος της πατρίδας τους, περιμένοντας να διασωθεί η χώρα, ενώ δεν έχουν τιμωρήσει κανέναν, δεν είναι δυνατόν να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον – οπότε είναι λογικό να προετοιμάζεται για ακόμη χειρότερα, νοιώθοντας πως περιστοιχίζεται από ηλιθίους. Για παράδειγμα, για την απώλεια της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, διαισθανόμενος πως η Ελλάδα σύρεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τις ενδοτικές εγχώριες οικονομικές και πολιτικές ελίτ – για να υποκύψει στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, δήθεν για να αποφύγει τον πόλεμο (όπως στα μνημόνια για να αποφύγει τη χρεοκοπία, με αποτέλεσμα το σημερινό κατάντημα).

Το μέλλον των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων: Μια αριστουργηματική ανάλυση του Άγγελου Συρίγου

Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος θεωρείται, σήμερα, ο κορυφαίος αναλυτής των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Έτσι διαβάζοντας το τελευταίο άρθρο του στην ιστοσελίδα του, αποφάσισα να το αναδημοσιεύσω στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για να του δοθεί επιπρόσθετη δημοσιότητα.