MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Τα χρέη Ν.Δ.–ΠΑΣΟΚ, συνιστούν κατάλυση του πολιτεύματος

Εάν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ήταν επιχειρήσεις, τότε θα είχαν πτωχεύσει και οι επικεφαλής τους, θα είχαν οδηγηθεί στις φυλακές για χρέη
 
Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν τακτοποίησαν τα χρέη των κομμάτων τους, αλλά αντίθετα έχουν φτάσει να οφείλουν περί το 1 δις ευρώ.
 
Η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία», είναι συγκλονιστική και ταυτόχρονα εξοργιστική.
 

Ρωγμές στο ΝΑΤΟ - Η Γαλλία αντιτίθεται στις πολιτικές «παγκόσμιας ηγεμονίας» των ΗΠΑ

Η Ευρώπη είναι απίθανο να υποστηρίξει την ατζέντα των ΗΠΑ ώστε να συνεχίσει να είναι «παγκόσμιος αστυνομικός»… 
 
Στις 19 Ιουλίου 2023, η Γερουσία των ΗΠΑ αποδέχθηκε την τροπολογία Kaine-Rubio, η οποία απαγορεύει στον POTUS (Πρόεδρο των ΗΠΑ) να αποφασίσει μονομερώς αποχώρηση από το ΝΑΤΟ παρεκτός αν υπάρξει σχετική έγκριση με πλειοψηφία δύο τρίτων τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία.
 
Η τροπολογία αυτή, αν μη τι άλλο, ψηφίζεται υπό τον φόβο μια νέας ανάρρησης του Donald Trump στον προεδρικό θώκο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Trump είχε διαμηνύσει στους συμμάχους πως «Δεν θα σας προστατεύσω από τη Ρωσία», ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρούσαν από το ΝΑΤΟ εάν τα μέλη του δεν δαπανήσουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα.
 

Νότης Μαριάς : Πανευρωπαϊκό τσουνάμι αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι τα 74 έτη

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής,
notismarias@gmail.com 
 
Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι τα 74 έτη άνοιξε  το άρθρο 61 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε για συζήτηση και ψήφιση αυτή την εβδομάδα. Ειδικότερα το άρθρο 61 καθόριζε ότι σε προγράμματα που καταρτίζονται από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) είναι δυνατή και η ένταξη ανέργων «ηλικίας άνω των εξήντα επτά (67) και έως εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος» (www.odigostoupoliti.eu/ 22/7/2023).  
 

Ελληνοτουρκικά: Πρόθυμοι και επιφυλακτικοί,όψεις του νομίσματος- Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 

Λίγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους και με κορύφωση αυτές τις μέρες, εξαιρετικοί σε ακαδημαϊκούς τίτλους και θέσεις αναλυτές, ένας έκαστος και από κοινού , τοποθετούνται υπέρ της εδώ και τώρα επίλυσης διαφοράς/ διαφορών με τη Γείτονα, καθότι τάχα η Τουρκία κάνει αυτοκριτική και μεταστροφή σε ήπια πολιτική συνεννόησης, παρότι το stuff/ πολιτικό προσωπικό της παρέμεινε το ίδιο, με αυτό που έκανε ( κατ’ εμέ κάνει ακόμα) αναθεωρητική πολιτική , με ενεργό casus belli.
 
Καλόπιστα ( θέλω να πιστεύω) θεωρούν πως ήρθε η ώρα της λύσης, για να μην κληροδοτηθούν στα παιδιά μας άλυτα προβλήματα • και αυτή η λύση είναι η συνεννόηση για κοινή προσφυγή στη Χάγη.