MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Η Βουλή αδειάζει... το Μαξίμου

Του Γιώργου Κράλογλου

Πίσω από τον Εθνικό Κήπο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει για σήμερα και για μεθαύριο Πέμπτη να ακούσει υπουργούς και εκπρόσωπους επιχειρηματιών για την βιομηχανική ανάπτυξη. Μπροστά από τον Εθνικό Κήπο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, μας προειδοποιεί ότι την διετία 2014-2015 χρειαζόμαστε άλλα 15 δισ. ευρώ δανεικά και άντε να τα βρεις… Υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης ή συσκεπτόμαστε για να συσκεπτόμαστε;

Μας ξετινάζουν με φόρους 7,9 δισ. και ετοιμάζουν νέα μέτρα πίνοντας... γαλλική σαμπάνια

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Κυβέρνηση και τρόικα μας «ξετινάζουν» κανονικά, αφού μέσα στους επόμενους μήνες οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν για φόρους περίπου 7,9 δις ευρώ. Κι αυτό, τη στιγμή που ακολουθούν νέα μέτρα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο προωθείται για ψήφιση και που υπουργοί και εκπρόσωποι των δανειστών θα ετοιμάζουν το νέο μνημόνιο στο Παρίσι πίνοντας γαλλική σαμπάνια στην υγεία των κοροΐδων. 

Γιώργος Δαυίδ: χρωστάει 130 εκατ. € στις τράπεζες και τον έκαναν πρόεδρο της Εurobank

Πώς ο Mr Coca-Cola, την ημέρα που έβαλε λουκέτο στην εταιρεία του Nutriart (Κατσέλης - Αλλατίνη) επειδή χρωστούσε, ορίστηκε από την τρόικα πρόεδρος της κρατικοποιημένης τράπεζας.

Στη Εurobank οφείλει 5,7 εκατ. ευρώ

To πρώτο deal της τρόικας στην Ελλάδα κρύβεται πίσω από την τοποθέτηση του επιχειρηματία Γιώργου Δαυίδ στη θέση του προέδρου της Εurobank.

Oι κορυφές της Ε.Ε. αποφάσισαν την επίσημη πτώχευση της Ελλάδας και αυτή είναι η απλή αλήθεια!

Του Δημήτρη Καζάκη, Οικονομολόγου - Αναλυτή

Χαράς ευαγγέλια! Άλλη μια φορά η Ελλάδα σώθηκε! Από ποιους; Από αυτούς που την είχαν σώσει και νωρίτερα. Θυμάστε; Με το μνημόνιο που απέτυχε παταγωδώς να συγκρατήσει έστω την κατρακύλα της οικονομίας. Όμως μην ανησυχείτε. Τώρα μας έσωσαν στ’ αλήθεια. Και μάλιστα οριστικά.

Το παραμύθι αυτό το υιοθέτησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που αντί να καταγγείλουν τη μεθοδευμένη προσπάθεια η Ελλάδα να οδηγηθεί σε επίσημη πτώχευση, ασκούν κριτική για ελλείψεις και αστοχίες στους χειρισμούς. Αν τους πιστέψουμε όλους αυτούς, θα πρέπει να δεχτούμε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι η κρίση χρέους της Ελλάδας ξεπεράστηκε!