MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Aπειλή Erdogan: Η ΕΕ θα δεχτεί νέο κύμα προσφύγων αν αγνοήσει την Τουρκία - Συνεχείς επιχειρήσεις στο Idlib, στηρίζουν οι ΗΠΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο - Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Τουρκία γιατί οι ενέργειές της είναι αυτοάμυνα ως αντίποινα - Τεταμένες οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας

(upd3)Μετά την επίθεση του καθεστώτος Assad στα τουρκικά στρατεύματα, η Τουρκία θα κρατήσει τις στρατιωτικές θέσεις της στο Idlib της Συρίας, μαζί με τις απαραίτητες οχυρώσεις, επειδή διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι η επίθεση ήταν πολύ σαφής παραβίαση της συμφωνίας Idlib και έτσι θα έχει συνέπειες για το καθεστώς Assad.

Μάλιστα, επισήμανε ότι μετά την επίθεση, δεν υπάρχει λόγος σύγκρουσης με τη Ρωσία και υπάρχουν σοβαρές στρατηγικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα.

Ο Erdogan διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία δεν θα σταματήσουν και θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα.

Αναλυτές: Ο κορωνοϊός μπορεί να μπλοκάρει μία ήδη αποδυναμωμένη παγκόσμια οικονομία

Ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία από την επέλαση του κορωνοϊού

Η παγκόσμια ανάπτυξη δεν είχε ανάγκη αυτόν το επιβαρυντικό παράγοντα: Υπό το βάρος του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους βασικούς οικονομικούς τους εταίρους, επρόκειτο να φθάσει το 2020 στο 2,9% σύμφωνα με την πρόβλεψη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008-2009.

Όπως ακριβώς ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, της Fed, ο J. Powell, ο οποίος αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα στην «αβεβαιότητα» που πλανάται επάνω από την παγκόσμια οικονομία, πολλοί οικονομολόγοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις εκτός της Κίνας που θα έχει μία επιβράδυνση της παραγωγής σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της ζήτησης στην δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.

Λαβρόφ: Η Τουρκία δεν τήρησε «σημαντικές δεσμεύσεις της» για το Ιντλίμπ

Η Άγκυρα δεν τήρησε μερικές σημαντικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στο πλαίσιο των συμφωνιών που είχε κάνει με τη Μόσχα για την εξομάλυνση της κατάστασης στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην εφημερίδα Rossiskaya gazeta.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε συγκεκριμένα ότι η Τουρκία «πρώτον δεν μπόρεσε να διαχωρίσει την ένοπλη αντιπολίτευση η οποία συνεργάζεται με τους Τούρκους και είναι έτοιμη για διάλογο με την κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής διαδικασίας, από τους τρομοκράτες της Τζεμπχάτ αλ Νούσρα η οποία μετεξελίχθηκε σε Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ». «Η δεύτερη πλευρά – συνέχισε ο Λαβρόφ- η οποία σχετίζεται με τους κινδύνους και τις απειλές που προέρχονται από την ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ, συνίσταται στο ότι εκατοντάδες μαχητές από εκεί και από την «αλ Νούσρα» και από την «Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ», έχουν πάει στην Λιβύη για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες σ αυτή την χώρα». 

Όταν έχεις 150.000 άνεργους κάτω των 25 και πανηγυρίζεις για αυξήσεις 26 ευρώ στον κατώτατο, είσαι μόνο για τα πανηγύρια...

Όταν έχεις 150.000 άνεργους, 25 και κάτω (οι 50.000 πτυχιούχοι) και πανηγυρίζεις για αυξήσεις 26 ευρώ στον κατώτατο, είσαι μόνο για τα πανηγύρια... Το ίδιο συμβαίνει αν δεν μετράς, στα πολύ σοβαρά, ότι από τους 25άρηδες αυτοί που έχουν δουλειά, κάποια δουλειά τέλος πάντων, δεν είναι πάνω από 140.000.

Οπότε αντί να χαίρεσαι καλά θα κάνεις να μη μιλάς. Γιατί στο δυναμικό της χώρας σου έχεις 300.000 νέα παιδιά που θα μπορούσες να τα ρίξεις και στη νέα βιομηχανική επανάσταση, αφού, οι μισοί περίπου, έχουν και κάποιο πτυχίο, ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Δυστυχώς όμως, για όλους μας, δεν βρίσκεις δουλειές ούτε στους 140-150.000.