MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Τα εγκλήματα της γερμανικής Schenker

Σχεδόν όλες οι μεγάλες γερμανικές εταιρίες συμμετείχαν στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, χρησιμοποιώντας εγκληματικές μεθόδους χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό – ενώ όλο αυτό το Know How που συγκέντρωσαν, μαζί με τις κλοπές τους, στήριξε τη μετέπειτα άνοδο τους. Σήμερα δε, όπου η Γερμανία επιχειρεί για τρίτη φορά να κατακτήσει την Ευρώπη με οικονομικά όπλα πλέον, συμβαίνει στην ουσία κάτι ανάλογο – ενώ η ισχύς της χώρας έχει αυξηθεί, πρώτα με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους που πυροδοτήθηκε μέσω της Ελλάδας και τώρα με τη βοήθεια του Covid που γονατίζει οικονομικά όλους τους αντιπάλους της, όπως την Ιταλία και ειδικά τη Γαλλία. Στα πλαίσια αυτά, αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί δεν το συνειδητοποιούν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη – κάτι που άλλωστε συνέβαινε πριν το ξέσπασμα του παγκοσμίου πολέμου το 1940. Δυστυχώς, εάν αργήσουν να αντιδράσουν, θα είναι ακόμη μία φορά πολύ αργά – σημειώνοντας πως συμμαχεί ξανά τόσο με την Κίνα, όσο και με την Τουρκία, χρησιμοποιώντας την Κομισιόν που έχει όμως Γερμανίδα επικεφαλής ως κάλυμμα για τις δικές της επιδιώξεις.

Απαντούν στον Α.Γεωργιάδη οι επιχειρηματίες: Του στέλνουν τα κλειδιά τους, απλήρωτους λογαριασμούς και σπεσιαλιτέ!

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους επιχειρηματίες στην εστίαση και στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τις χθεσινές ειρωνικές δηλώσεις του υπουργού για τα κλειδιά των καταστημάτων που ζητά να του τα στείλουν.

Η κόντρα ξεκίνησε χθες όταν ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει την κίνηση των απελπισμένων επιχειρηματιών από όλες τις περιοχές της χώρας, οι οποίοι αποφάσισαν να παραδώσουν τα κλειδιά των εστιατορίων τους στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Όταν η πανδημία απειλεί τη Δημοκρατία

Παρέμβαση της αστυνομίας στη διαδήλωση των Querdenker στη Φρανκφούρτη τον περασμένο Νοέμβριο

Αν ήταν σύμπτωση, ήταν μία ευτυχής σύμπτωση: Παράλληλα με την έναρξη του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, που φέτος γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης, το γερμανικό Ίδρυμα Μπέρτελσμαν δημοσιεύει την ετήσια έκθεσή του, στην οποία εξετάζει την ποιότητα της διακυβέρνησης και την ικανότητα για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στα 41 κράτη-μέλη του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ). Στις περισσότερες χώρες, εκτιμά το γερμανικό Ίδρυμα Μπέρτελσμαν, ο μεταρρυθμιστικός οίστρος υποχωρούσε, η απειλή της φτώχειας αυξανόταν και οι προσπάθειες για μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη εξασθενούσαν πολύ πριν εμφανιστεί η απειλή της πανδημίας.

Αντώνης Φώσκολος: 1 τρις σε 30 χρόνια έσοδα Ελλάδας από φυσικό αέριο από Κυπαρισσιακό έως Ιεράπετρα

Αντώνης Φώσκολος: 1 τρις σε 30 χρόνια έσοδα Ελλάδας από φυσικό αέριο από Κυπαρισσιακό έως Ιεράπετρα. Αναβάθμιση της Ελλάδας λόγω των εξελίξεων με τις οδούς των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.


Οι οδοί φυσικού αερίου και πετρελαίου θα πηγαίνουν από τον Περσικό Κόλπο στη Μεσόγειο και θα περνάνε νοτίως της Κρήτης. Απαραίτητη η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων για την προστασία αυτών των οδών.

Από την εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες» με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM.