MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

«Πολιτικός Λόγος και Προπαγάνδα στα Ολοκληρωτικά Καθεστώτα»

Ως προπαγάνδα ορίζεται η εσκεμμένη παραποίηση και παρουσίαση της πραγματικότητας, ώστε η εξυπηρέτηση των συμφερόντων να θεωρείται δεδομένη. Εξ ορισμού απευθύνεται στη μάζα και επηρεάζει την μαζική ψυχολογία. Άμεσα συνδεδεμένη με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα είναι η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ και ο ΕΛΕΓΧΟΣ του κοινού, τα οποία αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την εδραίωση της εξουσίας. Η προπαγάνδα αποφεύγει τη ΛΟΓΙΚΗ και ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.


Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα χρησιμοποιούν τα διαθέσιμα ΜΕΣΑ, όπως τον Τύπο, τις τέχνες και το εκπαιδευτικό σύστημα για την ιδεολογική ευθυγράμμιση της νεολαίας και γενικότερα των πολιτών. Θεμελιώδες γνώρισμα των ολοκληρωτικών καθεστώτων είναι το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, Η ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και η ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ. Η ολοκληρωτική ιδεολογία αποτελεί έναν συνεκτικό στρώμα ιδεών, το οποίο ξεκινά από μια ολική κριτική της υπάρχουσας κοινωνίας και έχει ως στόχο της να ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ μια κοινωνία ολικά, πάντα στα πρότυπα μιας ουτοπικής σύλληψης (βλέπε κανονικότητα και μεγάλη επανεκκίνησης), με έντονη και απαραίτητη τη συνδρομή της τεχνολογίας (Φρήντιχ).

“Έχουμε φθάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή στα ελληνοτουρκικά”- Κ.Γρίβας καθηγητής ΣΣΕ

“Έχουμε φθάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή στα ελληνοτουρκικά”, λέει χωρίς περιστροφές ο καθηγητής Γεωπολιτικής της ΣΣΕ Κώστας Γρίβας, μιλώντας στο Contra Channel και στον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ποιος ασχολείται μ΄ αυτά τα θέματα στην Αθήνα; Η κυβέρνηση ασχολείται με “επικοινωνιακούς ανασχηματισμούς” με “μεταγραφές” , δημοσκοπήσεις και άλλα πολλά . Για τα ελληνοτουρκικά δεν λέει κουβέντα και ανέχεται τα πάντα. Ακόμη και την εκμετάλλευση του Αιγαίου από τουρκικά αλιευτικά, όλο το καλοκαίρι.



Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ – Η Ελλάδα ξεπέρασε την Ιαπωνία έχει τον χειρότερο δείκτη χρέους προς ΑΕΠ, προσεχώς 400 δισ

( John.k – Αλλά τώρα το χρέος είναι βιώσιμο!!!  γιατί …. Έτσι θέλουμε, απλά.  )
 
Το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο κάτω από τα δυσμενή σενάρια και προφανώς είναι μη βιώσιμο και κάτω από πραγματικά σενάρια.

Η Ελλάδα ξεπέρασε την Ιαπωνία για πρώτη φορά στην σχέση χρέους προς ΑΕΠ και πλέον διαθέτει τον υψηλότερο – άρα και χειρότερο – δείκτη διεθνώς στο 236% με όρους κεντρικής διοίκησης έναντι 233% της Ιαπωνίας. 
 
Η Ιταλία που ενίοτε αναφέρεται ως πρόβλημα στο χρέος έχει φθάσει η σχέση χρέους προς ΑΕΠ στο 155% περίπου. 
 
Καλλιεργείται λανθασμένα η εντύπωση ότι από τα 387 δισεκ. του χρέους μαζί με τα 36,5 δισεκ. repos τα 243 δισεκ. είναι των μηχανισμών στήριξης, έχουν ρυθμιστεί με την μεγάλη συμφωνία του 2018, οπότε… δεν υπάρχει πρόβλημα. 
 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ;;;;

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ


Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Στο μεσοδιάστημα από την απολιγνιτοποίηση έως την επαρκή χρήση της πράσινης ενέργειας (2050;) θα έχει την τιμητική του το Φυσικό Αέριο (Φ.Α.) ως καύσιμο για την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η/Ε). Όσο μεγαλύτερο το διάστημα αυτό (άμεσο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής Η/Ε) τόσο μεγαλύτερα τα κέρδη από την χρήση του ορυκτού Φ.Α. και φυσικά ακόμα μεγαλύτερες οι απώλειες εισοδήματος των πολιτών.