MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Τρόικα: Πλειστηριασμοί για ένα «κομμάτι ψωμί»!

Επιμένει η τρόικα για τις αλλαγές-σοκ στο σύστημα πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη στο Δημόσιο με βασικό αίτημα τα ακίνητα να «σκοτώνονται» με διαδικασίες εξπρές, όσο όσο! Με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η Εφορία προχωρά στην κατάσχεση ακινήτων των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Στη συνέχεια επισπεύδει τον εκπλειστηριασμό των ακινήτων όπου, βάσει νόμου του 2008, η ελάχιστη τιμή δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία. 

Βρόχος για δύο γενιές το χρέος

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Οτι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν χρειάζεται να είναι κανείς υπουργός Οικονομικών για να το γνωρίζει. Δεν είναι, και δεν θα είναι, ούτε τα επόμενα δέκα χρόνια. Το χρέος αποτελεί αβάστακτο βάρος στις πλάτες των πολιτών και με τα σημερινά δεδομένα, που δεν θα αλλάξουν σύντομα, θα απασχολήσει και θα επιβαρύνει ακόμα δύο γενιές.

Ποτέ δεν έχουν ξαναγίνει τέτοιες ευρωεκλογές.

Του Γ. Δελαστίκ 

Ποτέ δεν έχουν ξαναγίνει τέτοιες ευρωεκλογές. Από το 1979 που οι ευρωβουλευτές άρχισαν να εκλέγονται και όχι να διορίζονται από τις αντίστοιχες χώρες, πάντα οι ευρωεκλογές θεωρούνταν «της πλάκας». Κανένας δεν τους έδινε σημασία - και δικαίως. 

Αυτό οφείλεται στο ότι το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο έχει πολύ λιγότερες εξουσίες από τη Βουλή π.χ. της...