MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ο μαγικός κόσμος των τραπεζών και του χρήματος

Εάν εξοφλούνταν θεωρητικά όλα τα δάνεια, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κατέρρεε, οπότε οι καταθέσεις θα εξαφανίζονταν – ενώ η μοναδική εναλλακτική δυνατότητα στο χωρίς αντίκρισμα χρήμα, λόγω της χειραγώγησης του χρυσού, είναι τα επικίνδυνα ψηφιακά νομίσματα.

«Οι περισσότεροι οικονομολόγοι δεν κατανοούν καν τι σημαίνει να ζει κανείς στο σημερινό σύστημα του εντελώς «ώριμου» καπιταλισμού – όπου κυριαρχούν οι μεγάλοι (too big to fail) πολυεθνικοί όμιλοι, ενώ η κερδοσκοπία είναι αχαλίνωτη. Ακόμη χειρότερα, στη νεοκλασική θεωρία που έχει επικρατήσει τόσο οι επενδύσεις, όσο και οι πιστώσεις (δάνεια), δεν διαδραματίζουν κανέναν κεντρικό ρόλο – ούτε τα χρήματα, ούτε καν τα κέρδη«! (πηγή). 

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία δεν υπάρχουν χωρίς εθνικό νόμισμα. Αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό πέρα από κάθε αμφιβολία. Όταν το νόμισμά σου το ρυθμίζουν δυνάμεις που δεν μπορείς να ελέγξεις, απλά είσαι ένας οργανισμός διασωληνωμένος, χωρίς δυνατότητα αυτοδιάθεσης.

Εδώ όμως θα πρέπει να γίνει μια απαραίτητη διευκρίνιση, διαφορετικά θα συνεχίσει να υπάρχει σύγχυση την οποία εκμεταλλεύεται το σύστημα για να θολώσει και να ακυρώσει την αναγκαιότητα του εθνικού νομίσματος. Το εθνικό νόμισμα είναι αναγκαία συνθήκη για να υπάρχει εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία. Όμως δεν είναι από μόνο του και ικανή συνθήκη.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ (LIBERATION) για τους ΕΛΛΗΝΕΣ για Έλληνες «Από γουρούνια… θύματα» !!!!

Υπό τον τίτλο: «Έλληνες: από «γουρούνια» «θύματα»», η γαλλική εφημερίδα «Liberation» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους υπήρξε μεταστροφή των Ευρωπαίων στην εικόνα που έχουν για τη χώρα μας.

Όπως εξηγεί στο άρθρο της η δημοσιογράφος Μαρία Μαλαγκαρντίς, παλαιότερα για τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι Έλληνες ήταν τεμπέληδες, σήμερα όμως θεωρούνται θύματα.

«Η διάσωση της Ελλάδος είναι ένα δημοκρατικό σκάνδαλο; Εάν αυτό είχε ακουστεί από τα χείλη ενός ακτιβιστή κατά κατά της παγκοσμιοποίησης, δεν θα ήταν έκπληξη. Αυτός όμως που έκανε αυτή τη δήλωση είναι ο Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sierra», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα. 

ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΑΡΕΛΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ

ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΝΔ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.. 

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΖΗΤΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ 

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΕΤ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΞΕΧΑΣΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 230 ΔΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ 

Ο Μακρόν στα (νέα) δίχτυα του Σόιμπλε

Του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο Εμανουέλ Μακρόν, από τη στιγμή που φάνηκε ικανός να κερδίσει την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, αντιμετωπίστηκε από το Βερολίνο ως, ταυτόχρονα, θείο δώρο και μεγάλη απειλή.

Θείο δώρο ήταν, αναμφισβήτητα, ως η τελευταία ελπίδα του βαθέος κατεστημένου να υποστηρίξει ότι ο εθνικολαϊκισμός (που έφερε το Brexit και μια σειρά από ακροδεξιές εξάψεις, π.χ. σε Ολλανδία και Αυστρία) αναχαιτίστηκε αποφασιστικά στη Γαλλία. Με την εμφατική νίκη του Μακρόν επί της Λεπέν απεφεύχθη όχι μόνο το τέλος της Μέρκελ (στην οποία θα χρέωναν οι δικοί της την απώλεια της Γαλλίας και της Ε.Ε.,) αλλά και η εκκίνηση μιας διαδικασίας εντός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας για Gerxit – για τη σταδιακή απαγκίστρωση της Γερμανίας από την ευρωζώνη, που έτσι κι αλλιώς θα αποδομείτο μετά από μια νίκη της Λεπέν, και ίσως από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Βάγκενκενχτ: «Δεν διασώσαμε την Ελλάδα, διασώσαμε τις τράπεζες»

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση των κορυφαίων υποψηφίων των πέντε μικρότερων κομμάτων στο χθεσινό ντιμπέιτ. Η Αθήνα δεν φορολογεί τους πλουσίους αλλά κάνει λόγο για «στενό κορσέ της Κομισιόν», τόνισε η Σ. Βάγκενκνεχτ.

Την μάχη για την τρίτη θέση στις εκλογές δίνουν τα πέντε μικρότερα γερμανικά κόμματα, από τα οποία Φιλελεύθεροι και Πράσινοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες συμμετοχής στην επόμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις οι Φιλελεύθεροι κινούνται μεταξύ 8% και 10%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία μεταξύ 8% και 11%, η Αριστερά γύρω στο 9% και οι Πράσινοι γύρω στο 8%. Συνεπώς δεν αποκλείεται να δούμε σε λιγότερο από ένα μήνα τους Φιλελεύθερους να συγκυβερνούν με τους συντηρητικούς της Άγκ. Μέρκελ ή τους Πρασίνους να σχηματίζουν κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες και την Αριστερά.