MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Πέτρου Χασάπη

Μετά τη βόμβα των αποκαλύψεων των WikiLeaks, κανείς μας πλέον δεν δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο.

Εμβρόντητοι οι Έλληνες διαβάσαμε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται τα
διάφορα νούμερα, για ανάπτυξη, για ύφεση, για πλεονάσματα κ.λ.π.

Προβόπουλος: Το 2008 κρύψαμε έκθεση του ΔΝΤ που έδειχνε το χρέος στο 800%!

Ο ρόλος και οι πράξεις του πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας όλα αυτά χρόνια είναι γνωστός. Το θράσος του όμως δεν έχει όρια!

Σύμφωνα με το euro2day.gr, ο Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), αποκάλυψε πως από τον Μάιο του 2008, ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία αναφερόταν πως το δημόσιο χρέος – κάθε μορφής – ήταν πάνω από 800% του ΑΕΠ.

Η ξεφτίλα της ΝΔ δεν έχει όρια!


Είναι τόσο πικραμμένοι απο τις αποκαλύψεις του Wikileaks εκεί στη Συγγρού, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδομήσουν το έγγραφο που διέρευσε με τις συνομιλίες Τόμσεν-Βελκουλέσκου, τη στιγμή που το ίδιο το Wikileaks παραδέχεται πως το έγγραφο είναι επίσημο!

Το σύμβολο της παγκόσμιας διανόησης, όμως, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει και έχει τρανταχτές αποδείξεις.

Paul Craig Roberts: Εγκληματίες τραπεζίτες μας σπρώχνουν στον πόλεμο.

Ο P.C. Roberts υποστηρίζει ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός γιατί οι τραπεζίτες δεν μπαίνουν στην φυλακή για διαρκή επιτέλεση απάτης με την κλοπή εγγράφων και με την σύναψη απατηλού, εγκληματικού εσωτερικού εμπορίου (inside trading) και χειραγώγηση της αγοράς.

Ο κ. Ρόμπερτς εξηγεί, «κοιτάξτε στους Ed. Snowden και J. Assange. Ισχυρίζονται πως έκλεψαν έγγραφα και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους καταστρέψουμε. Ο ένας κρύβεται πέρα στην Ρωσία, και ο άλλος κρύβεται στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Αυτό δείχνει ξανά την ασυδοσία των τραπεζών. Δεν είναι υπόλογοι γιατί διαθέτουν τον έλεγχο. Ποιος ελέγχει την Fed; Ποιος ελέγχει το Υπουργείο Οικονομικών; 

Βαρουφάκης: Τόμσεν και ΔΝΤ απορρίπτουν για τώρα κλείσιμο της αξιολόγησης! – Τι αποκαλύπτει η διαρροή του Wikileaks.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο Twitter φέρνει στην επιφάνεια ένα έγγραφο που δημοσιεύει το WikiLeaks σύμφωνα με το οποίο, όπως επισημαίνει ο πρώην ΥΠΟΙΚ «Τόμσεν-ΔΝΤ απορρίπτουν κλείσιμο αξιολόγησης, θέλουν νέο επεισόδιο τον Ιούλιο για να καμφθεί η… Μέρκελ». 

Τι αναφέρει η διαρροή του Wikileaks 

Όλος ο διάλογος από τη «Βόμβα» των Wikileaks για Τόμσεν – Βελκουλέσκου και διαπραγμάτευση

Η απειλή που ετοιμάζει το ΔΝΤ προς τη Γερμανία – Πώς θα πείσει Ευρώπη και Ελλάδα να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις τους – Τι είπαν για την ελάφρυσνη του ελληνικού χρέους – Ζητά μέτρα 2,5% του ΑΕΠ για να παραμείνει στο πρόγραμμαΤα πρακτικά της συνομιλίας του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου Ιβα Πέτροβα, δημοσιεύει ο ιστότοπος WikiLeaks, βάζοντας «φωτιά» στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, που αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα.