MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Έκθεση για τα περιστατικά ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα για το 2022

Τί λένε οι μαρτυρίες των θυμάτων ρατσιστικής βίας. • Ενδημική η ρατσιστική βία στα σχολεία. • Σημαντικά μειωμένα τα περιστατικά ρατσιστικής βίας χάρη στην καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». • Αναγκαία η λήψη μέτρων από την πολιτεία για την καταπολέμηση του φαινομένου • Οι ηλικίες των θυμάτων και το προφίλ των δραστών • Ο αριθμός περιστατικών με ένστολους
 
Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την καταγραφή περιστατικών βίας με ρατσιστικό κίνητρο κατά τη διάρκεια του 2022 παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Πρόκειται για την ενδέκατη Ετήσια Έκθεση που δημοσιεύει το Δίκτυο, αποτυπώνοντας τις ποσοτικές και ποιοτικές τάσεις του τοπίου της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα. 
 

Τι αποκαλύπτει ο Καλίν για τις “μυστικές συνομιλίες” με την Αθήνα

Μέσα από διεργασίες και συνομιλίες που κρατήθηκαν μακριά από την δημοσιότητα Τουρκία και Ελλάδα φαίνεται πως κατέληξαν σε ένα μηχανισμό εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων πολύ πριν από τον φονικό σεισμό στη Τουρκία και τη  περιβόητη αναβίωση της «διπλωματίας των σεισμών», τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά. Για μια ακόμα φορά , είναι η τουρκική πλευρά που για τους δικούς της λόγους , αποκαλύπτει το “παρασκήνιο” μυστικών διαβουλεύσεων και συνομιλιών ανάμεσα σε  Ελλάδα και Τουρκία. Ο Ιμπραήμ Καλίν, ο πλέον στενός συνεργάτης του Ερντογάν, είναι αυτός που για μια ακόμα φορά “αποκαλύπτει”  παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ακόμα και συμφωνίες ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καλίν βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και συνομιλίες απ΄ευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω του επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού (Σουρανή και στη συνέχεια Μπούρα), ενώ ξεκαθαρίζει ότι παραμένει στο τραπέζι η πάγια θέση της Άγκυρας για απ’ ευθείας και εφ’ όλης της ύλης πολιτικό διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας.
 

Οργή και αγανάκτηση από την κυβερνητική κοροϊδία και την τιμωρία των καταναλωτών με το χαράτσι στο ρεύμα!

Οι πολίτες μείωσαν την κατανάλωση -όπως έλεγε η Κυβέρνηση- λόγω ενεργειακής κρίσης και τώρα «θα την πληρώσουν» επειδή μειώθηκαν τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ!
 
Άνευ προηγουμένου είναι αυτή η εξόφθαλμη «φροντίδα» της Κυβέρνησης για τα ιδιωτικά συμφέροντα, πάντα σε βάρος των πολιτών/καταναλωτών. Αφού τόσο καιρό «πιπίλιζαν» την καραμέλα της ενεργειακής κρίσης και έλεγαν στον κόσμο να μειώσει την κατανάλωση γιατί αλλιώς θα έρθει ο… Αρμαγεδδών, τώρα τιμωρούν όσους το έκαναν, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού των χρεώσεων για το δίκτυο διανομής ρεύματος!
 
Όπως σας είχε γράψει από χθες το newsbreak.gr η νέα μεθοδολογία που προέκρινε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου, αλλά θα έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους. Πρακτικά, οι καταναλωτές «τιμωρούνται» γιατί μείωσαν την κατανάλωση, μειώνοντας αντίστοιχα τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ!
 

Σήμα κινδύνου από το ΔΝΤ – Ωρολογιακή βόμβα το σκιώδες τραπεζικό σύστημα και η προφητεία του Welles το 1930

Σχεδόν το 50% του συνόλου των παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων κατέχονται πλέον σε σκιώδεις τράπεζες, σύμφωνα με το ΔΝΤ 
 
Το 1930, μετά από μια μάστιγα τραπεζικών επιδρομών που βύθισε τη χώρα στη Μεγάλη Ύφεση, η φωνή του άγνωστου τότε Orson Welles συγκίνησε το αμερικανικό κοινό: "Ποιος ξέρει τι κακό κρύβεται στις καρδιές των ανθρώπων; 
 
Η Σκιά ξέρει..."
 
Σχεδόν 100 χρόνια αργότερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται εν μέσω της δεύτερης και της τρίτης μεγαλύτερης χρεοκοπίας τραπεζών στην ιστορία των ΗΠΑ, καθώς ερευνητές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποιούν για τα κακά που εξακολουθούν να παραμονεύουν στις σκιές.